Novinka od Intelu v benchmarcích – hotová bestie?

Novinka od Intelu v benchmarcích – hotová bestie?
2012-12-30T15:00:37+02:00
• 30. 12. 2012

Intel nedávno znovu vstoupil na trh s mobily a dokonce se objevují i první tablety. Prozatím jsme mohli vidět procesory Medfield s jedním jádrem, ale celkem se jim dařilo po výkonnostní stránce. Dokonce i Motorola nabízí mobil Razr M, který v evropské verzi obsahuje procesor od Intelu.

Na nedávno uniklé road mapě jsme se mohli dozvědět, že i v tomto sektoru se plánují vícejádrové procesory. Zřejmě i přes své tvrzení se Intel odhodlá k uvedení nějakého extra výkonného procesoru. Doposud zde nebyla ani jedna zmínka, a tak se očekávalo, že si budeme muset nějakou dobu počkat. V tuto chvíli máme první dva výsledky z různých benchmarků, které odhalují, že již nyní probíhají testy nějakého vyššího modelu.

Testy byly provedeny na zařízení, které nese označení Redhookbay. Zřejmě se nebude jednat o žádného šneka, jelikož v základu nabídne HD displej a Android 4.2.1 Jelly Bean. V tomto modelu byla použita grafika PowerVR SGX 544MP. Z výsledků se dá také vyčíst, že procesor nesoucí označení Merrifield běží na taktu 1,6 GHz, ale může dosahovat hodnoty až 2 GHz. Je vyroben 22nm technologií a již podporuje nativně LTE sítě. Ačkoliv není zatím potvrzen počet jader, tak by měl disponovat dvěma.

Když se podíváme na benchmark Antutu, dosahuje zde na hodnotu  31 612. Nemůžeme vědět, jestli se nejedná o podvrh, ale pokud jej srovnáme se současnými top smartphony, nabídne novinka až 3x lepší výsledek. Zatím tuto informaci berme s rozvahou, ale zřejmě dojde k uvedení mobilů s novými procesory od Intelu již na veletrhu MWC 2013.

Zdroje: androidcommunity.com, slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat