Na Dotek #07 – Ingress, Vánoce u operátorů, WP8

Na Dotek #07 – Ingress, Vánoce u operátorů, WP8
2012-12-08T11:00:43+02:00
• 8. 12. 2012
3

Po přestávce je náš tradiční pořad Na Dotek opět na vašich obrazovkách. Tentokrát se v období adventu budeme věnovat předvánočním nabídkám operátorů nebo novému fenoménu jménem Ingress. Vzhledem k tomu, že většina z vás už určitě ví, o co jde, budeme mluvit o možné budoucnosti a rozvoji projektu. Kromě toho se v dnešním dílu budeme věnovat i systému Windows Phone 8.

Pokud se chcete dozvědět o Ingress více, nepřehlédněte naše předešlé články:

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Jakub Komenda

8. 12. 2012, 14:58

Pánové… až bude WP telefonů stejně jako Android telefonů, tak uvidíme, jaká bude jejich optimalizace. ;) Optimalizovat systém pro 2-3 modely telefonů za rok je trochu jiné kafe než třeba pro 5 telefonů a zároven ještě podporovat třeba rok starou modelovou řadu. 

Android není ideální a nikdy nebude, ale než začnete srovnávat a doporučovat, zkuste přemýšlet v trochu širším měřítku.

Michal Král

8. 12. 2012, 16:23

Pane Jakube, děkujeme za reakci, každopádně to co píšete je přesně to čím je WP nad konkurencí. Navíc, díky striktním podmínkám na HW a v podstatě nulovou upravitelnost systému výrobcem, má opravdu náskok na jeden z nejplynulejších a nejoptimalizovanějších systémů. Android je přesný opak a i když to velice dobře dohání, nejspíš nikdy nebude tím co iOS a WP7/8. Není to poprvé co říkám, že zde je u Androidu bod, kde doplácí na jeho hlavní výhodu a tou je rozšířenost a upravitelnost třetími stranami.

Jakub Komenda

9. 12. 2012, 11:29

Netvrdím, že je WP špatný systém, koncepce se mi líbí, ale jestli mi někdo bude tvrdit, že má náskok nad někým jiným, tak to už se jen pousměji a budu si myslet své. Jak jste napsal… nikdy nebude tím co iOS nebo WP, ale hlavně kvůli své filozofii a ne kvůli rychlosti. Nějaké podmínky by Android potřeboval o tom se přít nebudu a jeho upravitelnost a roztříštěnost je problémem, nicméně… viz. výše.
A co se týče optimalizace… živě si pamatuji na jednu z hlavních výtek Lumie 610, takže zase až tak dobře asi optimalizace neprobíhá. 

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat