Microsoft Surface 2, Surface Pro 2 a Surface Book?

Microsoft Surface 2, Surface Pro 2 a Surface Book?
2012-12-03T09:00:34+02:00
• 3. 12. 2012

Microsoft v tuto chvíli na vybraných trzích prodává svou novinku Surface se systémem Windows 8 RT. My již známe bližší specifikace a hlavně cenovky verze Pro s Windows 8 Pro. Prozatím čísla prodejů první verze nenasvědčují tomu, že by se jednalo o prodejní trhák, ale začínají se objevovat první zmínky o druhé generaci těchto tabletů.

Zřejmě se v Redmondu rozhodli, že je čas začít pracovat na novinkách pro rok 2013 a zatím to vypadá tak, že tak trochu pozmění celou linii Surface. Nevíme, jestli zůstane u stejné konstrukce, ale pravděpodobně se změní rozměry displejů.

Verze Surface RT 2 získá menší displej o úhlopříčce 8,6 palce a asi zde již nenajdeme Tegru od Nvidie. Ta by měla být nahrazena SoC od Qualcommu, ale bez bližších specifikací. Zřejmě se tak MS rozhodl dát možnost jednomu z největších výrobců mobilních procesorů a SoC.

Surface Pro 2 nezůstane věrný Intelu a zřejmě budeme ve střevech moci nalézt procesor od AMD. Mělo by se jít o Temash APU, který ještě nebyl představen. Vypadá to na zajímavou volbu, ale jedná se zatím o nepotvrzené informace. Jinak se nemusíte bát žádné velké změny, jelikož i tak získáte plnohodnotný systém Windows 8 Pro (případně vyšší verzi). Další změnou je displej, který povyroste na 11,6 palců.

Posledním modelem má být novinka označena jako Surface Book. V tomto případě naleznete uvnitř procesor od Intelu postavený na technologii 22 nm. Mělo by se jednat o Haswell. Nejzajímavějším technickým údajem má být displej, jelikož bude dosahovat na 14,6 palců. V tomto případě se zřejmě bude jednat o kompletní náhradu za běžný notebook. Systém bude opět plnohodnotného charakteru.

Tyto novinky zní zajímavě, ale možná je i tak brzo na takové spekulace. Na druhou stranu společnosti většinou při uvedení aktuálních modelů pracují na další generaci, aby se nezdržovaly anebo neoddalovaly tak příchod nových modelů. Zřejmě až za rok se dozvíme, jestli první generace Surface nebyla poslední, ale za sebe říkám, že mě zaujala verze Surface Book. Jako náhrada za domácí notebook celkem dobré.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat