Jak zničit RIM ve 23 slovech? Zeptejte se CEO Yahoo

Jak zničit RIM ve 23 slovech? Zeptejte se CEO Yahoo
2012-12-01T14:43:40+02:00
• 1. 12. 2012
1

Marissa Mayer, CEO společnosti Yahoo, v rozhovoru pro Fortune totálně pohřbila společnost RIM. Stačilo jí k tomu pouhých 23 slov.

Šéfka Yahoo se pustila do „přezbrojování“, při kterém svým zaměstnancům poskytne nová mobilní zařízení. Zaměstnanci internetové společnosti dostali na výběr zařízení s operačními systémy iOS, Android a Windows Phone. Že mezi nimi jeden hráč, který kdysi utvářel trh smartphonů, chybí? Ano, RIM a jeho BlackBerry byly z výběru kompletně vynecháni. Důležité ovšem je hlavně to, co šéfka vyřkla v rozhovoru s Patriciou Sellers.

„We literally are moving the company from BlackBerrys to smartphones. One of the really important things for Yahoo’s strategy moving forward is mobile.“

Pokud si pozorně přečtete tento text, mohlo by vás zarazit vyjádření moving the company from BlackBerrys to smartphones, tedy, že ve společnosti nahrazuje zařízení BlackBerry za smartphony.  Jinými slovy mobily BlackBerry nepovažuje za chytré telefony.

Možná si to ani neuvědomila, ale v každém případě tím zasadila slabému RIMu slušnou ránu. Pokud si Yahoo myslí, že BlackBerry jsou k ničemu, proč by je měli používat jiní velcí hráči? Proč by je měl vůbec někdo používat, když si tohle myslí jedna z nejvýznamnějších žen v internetovém byznysu? Au.

Zdroj: businessinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

BlackBerry-Smartfony to je jako iPod- mp3 prehravace. nikdo nerika ipodu empetrojka, i kdyz to vlastne je, ale iPod to same je s BlackBerry

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat