Facebook spouští synchronizaci fotek pro Android a iOS

Facebook spouští synchronizaci fotek pro Android a iOS
2012-12-02T09:24:41+02:00
• 2. 12. 2012

Pokud používáte Facebook na svém mobilním telefonu, asi jste zaregistrovali, že vám byla nabídnuta synchronizace fotek. Pokud ne, tak tuto novinku můžete očekávat během brzké doby. Facebook tak reaguje na boom kolem množících se cloudových služeb. Tuto funkci můžeme již dlouhý čas využívat u sociální sítě Google Plus, která nabízí prostřednictvím mobilní aplikace synchronizace vašich fotek do úložiště Googlu.

Služba synchronizace fotek v aplikaci Facebook vám nabídne datový plán, ve kterém si můžete vybrat, zdali chcete fotky synchronizovat jen přes wi-fi nebo i přes mobilním připojení k internetu. Lze jen doufat, aby  tato eventualita byla kontrolována vždy ve výchozím nastavení, aby tak nedocházelo k automatickému nahrání fotek bez upozornění uživatele.

Facebook pro uživatele nastavil velikost úložiště na 2GB a vzhledem k tomu, že se budou nahrávané fotky ořezávat na velikost 100KB, aby se příliš nezatěžovala šířka pásma, budou tak uživatelé moci nahrát až 20 000 fotek. Facebook tuto funkci avizoval již v srpnu, kdy následně provedl pilotní testování na malém vzorku uživatelů. Nyní tuto funkcionalitu zavádí plošně pro všechny.

Snad tato novinka nebude mít za následek mnoho trapných situací, kdy lidé bezmyšlenkovitě nahrají celý svůj obsah na Facebook- Odtud je už pak jen malý krůček k tomu, aby byly fotografie zveřejněny do širého světa. Malou překážkou pro nechtěné publikování je snad to, že ve výchozím nastavení jsou fotky označeny jako soukromé a nikdo je nemůže vidět, dokud toto nepovolí sám uživatel. No a co vy? Používáte automatickou synchronizaci fotek z telefonu do nějaké ze sociálních sítí? Jaký na to máte názor?

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat