Jak provést „unbrick“ vašeho Galaxy Ace

Jak provést „unbrick“ vašeho Galaxy Ace
2012-12-25T15:47:43+02:00
• 25. 12. 2012
4

Na serveru XDA Developers se objevil zajímavý nástroj po majitele přístrojů Samsung Galaxy Ace. Možná jste se rozhodli na vašem telefonu vyzkoušet nějakou neoficiální ROM, ale z nějakého důvodu se vám nepodařilo telefon zprovoznit. Tento záchranný balík by vám měl pomoci uvést telefon zpět do původního stavu. Za odvedenou práci můžeme děkovat členovi XDA komunity – brijesheep.

Pokud se vám povedlo váš Galaxy Ace uvést do stavu, kdy nereaguje na žádné podněty a jednoduše s vámi nechce komunikovat, ještě nemusí být vše ztraceno. Budete potřebovat stáhnout balík, který obsahuje nástroj Cygwin, jenž dokáže emulovat unixové prostředí v systému Windows. Dále flashovací nástroj Odin, USB drivery pro váš Galaxy Ace a odkazy pro stažení potřebného originálního firmwaru.

Po stažení toho balíku naistalujte Cygwin na disk, na kterém je doporučeno mít k dispozici alespoň 1 GB místa. Poté spusťte Cygwin guide a postupujte podle uvedených kroků, dle kterých je potřeba extrahovat RAR archiv a dostat z něj potřebný TAR.MD5 soubor, kterým budeme telefon flashovat.

V následujícím kroku soubor zkopírujeme do složky, kterou používá Cygwin a spustíme jej. V prostředí Cygwin zadáme příkaz „cd ./work“ a potvrdíme enterem. Následně zadáme příkaz splitfus2.exe _w2 *.tar.md5″ a opět potvrdíme enterem. Tímto provedeme rozdělení archivu na jednotlivé soubory, které později načteme pomocí nástroje Odin.

Nyní uveďte váš telefon do „download režimu“ a připojte jej k počítači. Spusťte Odin a načtěte do něj všechny potřebné soubory tak, jak je uvedené na screenshotu. Ujistěte se také, že máte zaškrtnuty položky Re-Partiton, Auto Reboot a F.Reset Time. Poté klikněte na tlačítko Start a proveďte samotné flashnutí přístroje. Po tomto procesu by váš telefon měl obsahovat originální ROM. Pokud se rozhodnete tento nástroj vyzkoušet, určitě se nezapomeňte podělit o vaše případné zkušenosti.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Jan Polášek

25. 12. 2012, 22:30

Počkat, když je možné se dostat do Download modu, tak je to v cajku, prostě flash přes Odin jako toto, to už je známé věk, jen se k tomu nepoužije cygwin. To není ani soft brick. Pravý deal je, když nejede ani download mode, to se pak dá hovořit o úspěchu, když to někdo vyřeší. 

Já řešení má:
1) Jeb s ním o zem
2)Nastartovat auto
3)Jet do obchodu
4)koupit kávovar
5)jet domů
6) zapnout PC
7)objednat nový mobil
Jsem úspěšný..:D

Přesně, potřeboval bych nějakej návod jak to udělat bez download modu. Pokud podržim vol+ home a power tak mi v odinovi naskočí žluté comy. A to je jediná reakce kterou od toho telefonu mam :/.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat