iPhone 5 představen v dalších 33 zemích světa

iPhone 5 představen v dalších 33 zemích světa
2012-12-15T08:38:16+02:00
• 15. 12. 2012

Vydané oznámení Applem, kde slibovali rozšíření dostupnosti nejnovějšího jablečného telefonu, dodrželi a po třech měsících jejich model iPhone 5 míří na trh do dalších 33 nových zemí. V seznamu je také Čína, kde se nachází největší mobilní základna na světě, což pro kalifornskou společnost znamená druhý největší trh, z čehož plyne možnost vysokého zisku.

Každoroční vyčkávání u Apple Storu nebylo takřka žádné, a to díky sněhové bouři a zároveň i zavedenému předobjednávacímu systému. Apple Store v Sanlitunu byla první čínská prodejna, kam si mohli zákazníci přijít pro své nové zařízení, jenže této možnosti skoro nikdo nevyužil. Tento špatný dopad mělo nejspíš na starost vysoké číslo provedených předobjednávek, které dosáhlo  na 300 000 ještě před zahájením pátečního prodeje.

Pokud jste čekali spolupráci s největším světovým operátorem China Mobile, tak společnost Apple vede stále jednání s tímto gigantem, ale podle slov generálního ředitele jsou šance pro dosažení spolupráce v blízké budoucnosti mizivé. Nakonec si iPhone 5 odbude svou premiéru v prosinci ve více než 50ti zemích světa. Další vlnu představení lze očekávat za týden, nyní Apple rozšířil své mobilní zařízení do 33 níže uvedených zemí.

Albánie, Antigua a Barbuda, Arménie, Čína, Bahamy, Bahrajn, Bolívie, Brazílie, Chile, Costa Rica, Kypr, Ekvádor, Grenada, Indonésie, Izrael, Jamajka, Jordánsko, Kuvajt, Makedonie, Malajsie, Moldavsko, Černá Hora, Panama, Paraguay, Filipíny, Katar, Rusko, Saúdská Arábie, Jižní Afrika, Tchaj-wan, Turecko, Spojené arabské emiráty a Venezuela.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat