Instagram mění zásady o ochraně osobních údajů

Instagram mění zásady o ochraně osobních údajů
2012-12-18T08:00:20+02:00
• 18. 12. 2012
1

Počátkem letošního roku koupil Facebook celosvětově populární sociální síť na sdílení fotografií Instagram. Tento krok vedl k obrovské vlně nevole mezi uživateli Instagramu, kterým se toto spojení dvakrát nezamlouvalo. Proč? Jednoduše proto, že právě Facebook je nechvalně známý svým přístupem k vlastnictví a ochraně uživatelských dat shromažďovaných na jeho serverech.

Nyní  se na blogu Instagramu objevila zpráva o tom, že s účinností od 16. ledna 2013 dochází ke změně v podmínkách na ochranu osobních údajů. Tato změna v sobě nese to, že od tohoto data může Facebook neomezeně nakládat se všemi daty ze sítě Instagram, včetně  informací o souborech cookies, souborech protokolů, identifikátorech zařízení, údajích o poloze a dalších poměrně citlivých informacích. Rovněž s nimi mohou libovolně nakládat i třetí strany, které s Facebookem spolupracují.

Logicky tak z tohoto ustanovení plynou veliké obavy, které sice někoho mohou znepokojit a vést k rozhodnutí službu opustit, nicméně nepředpokládá se, že by tento krok vedl k nějakému masivnějšímu přehodnocování postoje k síti Instagram. Již samotný akt koupě Instagramu Facebookem mohl prozradit mnohé o tom, že k takovým krokům může dojít a že bude zájmem Facebooku Instagram co nejvíce propojit s vlastní sítí a získat tak maximální kontrolu.

Instagram přes toto vše slibuje, že jeho uživatelé budou mít i nadále kontrolu nad tím, kdo může vidět sdílený obsah a kde se tento obsah bude objevovat. Zdali věřit a setrvat, či se raději bát a Instagram opustit, to je již na každém uživateli samotném. Jedno  je však jisté, pokud již dáváte své fotografie, či jiná data na internet a i přesto, že vás každý bude přesvědčovat, že ctí zásady o ochraně osobních údajů, nikdy již tento materiál nemůžete považovat za bezpečně uložený, a tak je k celé problematice sdílení dat na internetu potřeba přistupovat.

Zdroje: techcrunch.com, blog.instagram.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Ze stejného důvodu nesouhlasím s cloudem. Nikdy nemůžu vědět, co se s daty stane a k čemu budou použity. Netrpím nějakou úzkostí a nepravděpodobnými teoriemi, ale radši vždy své data  na svých serverech, úložištích apod., abych kdyžtak mohl být na*raný jen na sebe v případě ztráty, poškození, či zneužití třetí osobou.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat