Facebook Messenger – nástroj pro posílání sms?

Facebook Messenger – nástroj pro posílání sms?
2012-12-04T16:57:53+02:00
• 4. 12. 2012
3

Jistě jste si všimli, že se objevily zvěsti o tom, že si Facebook dělá zálusk na službu WhatsApp. Nové informace, které byly zveřejněny na serveru The Verge, mluví o tom, že aplikace Facebook Messenger by již neměla být uzavřený komunikační nástroj v rámci služby Facebook, ale měla by být podobnou službou, kterou nabízí zmíněný WhatsApp nebo Kakao Talk a WeChat. Podstatné je to, že pro zasílání textových zpráv nebudete potřebovat účet na Facebooku, ale jen telefonní číslo a jméno. Mluví se o tom, že pro přihlášení do systému bude integrováno právě přihlášení do WhatsApp, což v podstatě potvrzuje již zmíněné spekulace o propojení těchto dvou sociálně-komunikačních služeb.

V oblasti zasílání SMS zdarma prostřednictvím internetu WhatsApp jasně dominuje a potvrzuje to nedávným překročením 10 miliard poslaných zpráv a 100 milióny stažení z Google Play. Své dominantní postavení napříč platformami upevňuje i umístěním na prvních příčkách nejoblíbenějších aplikací v Apple App store a úspěch slaví i u uživatelů platformy BlackBerry.  Vzhledem k tomu, že je Android masově rozšířeným operačním systémem po celém světě, je toto logickým krokem Facebooku pro co největší ovládnutí této oblasti a zajišťování si tak silné pozice na poli sociálních sítí a komunikace.

Zpočátku by tato aktualizace měla být dostupná pro Indii, Austrálii, Indonésii, Venezuelu a Jižní Afriku. Postupně Facebook slibuje rozšíření do dalších zemí. Mluví se také o tom, že by toto mohl být další z kroků, který by vedl k upevnění spekulací o tajemném Facebook telefonu, jenž by tak mohl z velké části nahradit komunikaci v rámci běžných operátorských tarifů. Zdali tomu tak bude, je veliká otázka. Jisté je, že dnes díky stále více se rozšiřujícímu připojení k internetu máme mnoho možností jak komunikovat s ostatními a přitom ušetřit za volání a SMS.

Další otázkou je, jak dlouho se to bude líbit operátorům tedy minimálně těm našim, kteří zde vytváří tolik zmiňovaný specifický trh. Necháme se překvapit dalším vývojem.  A co vy? Používáte některé z alternativních způsobů komunikace? Pokud ano, podělte se s ostatními, jaké z bezplatných způsobů komunikace preferujete právě vy.  Vaše názory nás a naše čtenáře zajímají.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Využívám Whatsapp, Viber, Gtalk, Skype. Whatsapp je zaručená jednička, jelikož v jednoduchosti je síla. Spíš by se mi ale líbilo, kdyby Whatsapp koupil Google a přímo ho zapracoval do systému tak, aby se více rozšířil a dostal se více do podvědomí. 

Ne každý FB používá. Ale kdo si koupí mobilní telefon s androidem, tak by automaticky měl i APP. Ale pravda je, že když se do toho pustí FB, tak to bude multiplatformní.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat