Extra levný Nexus 7 již příští rok?

Extra levný Nexus 7 již příští rok?
2012-12-21T12:00:39+02:00
• 21. 12. 2012

Opět tu máme spekulace kolem extra levné varianty Nexusu 7. První zvěsti se objevily ještě před uvedením 8GB modelu, který přímo vytyčil cestu pro konkurenci. V tuto chvíli se jedná o poměrně unikátní zařízení, jelikož už se neprodává a v ČR jste jej prakticky nemohli ani koupit. U nás jsou v tuto chvíli k dispozici varianty s 16GB a 32GB (s 3G) úložným prostorem.

Poslední model vznikl jakoby na žádost zákazníků a došlo tak k posunu celé řady Nexusu 7. Stále se jedná o velmi zajímavé zařízení, ale již získalo konkurenci v podobě levných tabletů od jiných výrobců. Největším protivníkem je stále Amazon a jeho velmi levné tablety se stejným rozměrem displeje. Toto je zřejmě důvod, proč se Google chystá k uvedení ještě levnější varianty, která bude mít 16GB interní úložiště, ale jiný displej.

Právě jiný typ displeje by měl vést ke snížení ceny, což by mohlo srazit hranici výrobních nákladů na 99 dolarů. Displej by měl využívat technologii GFF (glass-film-film), což by znamenalo, že se ztenčí i samotný tablet. Právě tímto se vyznačuje tento typ displejů. Finální cena by ale neměla klesnout pod 100 dolarů. Analytik Richard Shim odhadl, že by se koncová cena mohla pohybovat v rozmezí 129 až 149 dolarů.

Díky tak nízké ceně by mohl konkurovat právě zmíněnému rivalovi Amazonu, který obsadil poměrně značnou část trhu s tablety. Bohužel se jedná jen o zvěsti a informace jednoho analytika, který má však celkem dobrou pověst. V době, kdy se teprve spekulovalo o nově podepsané dohodě mezi Googlem a Samsungem, sám říkal, že vznikne Nexus 10. Nyní již víme, že se trefil, což dává nějakou naději i na pravdivost kolem extra levného Nexusu 7.

Pokud se na to podívám okem znalého člověka, tak mi něco tak levného ani nechybí, jelikož se to odrazí i na kvalitě. Na druhou stranu chápu, že Google potřebuje prodávat obsah, jelikož prodej zařízení není až tak výnosný byznys. Sám těmto spekulacím přidám svou. Tento údajný tablet se nedostane ani do ČR a zůstane doménou trhu v USA nebo ve Velké Británii. V našich končinách by zatím neměl smysl s ohledem na nedostupnost kompletního obsahu v Play Storu.

Zdroj: mobilesyrup.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat