Chce se LG vyrovnat Samsungu? Chystá vlastní procesory

Chce se LG vyrovnat Samsungu? Chystá vlastní procesory
2012-12-07T08:00:43+02:00
• 7. 12. 2012

Zřejmě se shodneme, že  největší společností současnosti je Samsung, která kromě vlastních mobilů nabízí výrobní kapacity pro ostatní výrobce smartphonů a tabletů. Před nějakou dobou dokonce unikla zpráva, že se tato korejská firma tak trochu obává LG, které by mělo v roce 2013 výrazněji posílit. Nyní se objevují první informace, kterých se asi Samsung obával.

LG si již v roce 2011 nechalo licencovat technologie Cortex-A9 a Cortex-A15, což vlastně indikovalo to, že se hodlají pustit do výroby vlastních procesorů. V tuto chvíli podle Digi Times připravují první procesor z vlastní dílny, který nese označení H13. Písmeno H indikuje divizi home entertainment, což jsou vlastně domácí televize a multimediální centra. Číslovka 13 pak značí rok 2013. Zatím se vám to moc nezdá jako vstup na píseček Samsungu.

 

Ovšem jsou tu další informace o tom, že během příštího roku představí první procesor z vlastní dílny, který by měl využívat jádra Cortex-A15. Samozřejmě zde vznikla jedna velká otázka, kde vezme LG jen tak výrobní kapacity na takový start produkce. Odpověď je velmi jednoduchá.

LG si navrhne vlastní design a následně zaměstná továrny TSMC, které vše vyrobí. Navíc procesory budou vyrobeny 28nm technologií, která byla vyvinuta právě ve společnosti, kde se bude realizovat výroba. Jedná se asi o nejlevnější způsob, který si může korejský výrobce dovolit. Sice se tímto způsobem nemůže zcela rovnat Samsungu, ale je to předzvěst toho, že má velké plány.

Pokud se ukáže, že tento odvážný krok vyjde a setká se s úspěchem, tak se možná dočkáme i toho, že si LG postaví vlastní továrny. Bohužel je konkurence silná, a tak se asi jeho procesory neobjeví v jiných smartphonech než ve vlastních. Nevzal si až moc velké sousto? Neměl raději zůstat u procesorů od Qualcommu?

Zdroj: koreatimes.co.kr

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat