Broadcom si chce uždibnout z trhu s LTE

Broadcom si chce uždibnout z trhu s LTE
2012-12-10T16:11:46+02:00
• 10. 12. 2012

Mobilní sítí budoucnosti a minimálně příštích let je LTE. Ve světě se čím dál více šíří tato nová technologie a čím dál častěji se objevují smartphony, které jsou vybaveny na využívání této novinky. Bohužel výrobců čipů je poměrně malé množství, což se odráží i na vybavenosti mobilů.

Například Samsung Galaxy S III najdeme v několika variantách, ale jak se jedná o LTE, tak musí využívat jiné vnitřnosti. V tomto sektoru vládne Qualcomm, který si vytvořil dominantní postavení na trhu s čipy pro tuto síť. Toho si samozřejmě nemohl nevšimnout jeden z největších výrobců Broadcom. Doposud jste se mohli setkat s jeho WiFi čipy u mobilů a tabletů Applu, Samsungu a dalších.

Nyní začíná testovat novinky pro LTE, které chce nabídnout svým zákazníkům. Jedná se o jasný krok k tomu, aby ztížil postavení Qualcommu na trhu, který zde tak nějak vládne. Sám CEO Broadcom Scott McGregor řekl, že v tomto sektoru nesmí firma chybět. Ačkoliv se jedná o poněkud nezajímavou zprávu, tak může být nakonec pozitivní. Konkurenční boj je mnohdy zdravý, a tak se můžeme dočkat třeba zlevnění LTE čipů.

Prozatím se objevují poměrně dražší modely mobilů, které dokáží pracovat s LTE. Třeba se rivalita těchto firem odrazí i na ceně součástek, a tak se budou moci objevovat levnější mobily s možností LTE. To zajisté nakonec uvítáme i u nás.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat