Archos 97 Titanium HD – ten nejlepší?

Archos 97 Titanium HD – ten nejlepší?
2012-12-22T10:35:45+02:00
• 22. 12. 2012
3

Tablety od Archosu většinou nemůžeme řadit mezi ty nejvybavenější a doposud neměl v nabídce ani jeden model, který by mohl ohrozit konkurenci. Dost často se zaměřuje na cenu modelů, ale Archos 97 Titanium HD by mohl zaujmout i náročné uživatele.

Největší překvapením je samotný displej, který má úhlopříčku 9,7 palců a jedná se o IPS panel. Jestli jste čekali běžné HD, jak vyplývá z názvu, tak to tak není. Rozlišení je totiž 2048 x 1536 pixelů, díky čemuž bude vybočovat z běžné nabídky tohoto výrobce. Zbylé specifikace již nejsou tak ohromující.

Je poháněn dvoujádrovým procesorem s taktovací frekvencí 1.6 GHz, který využívá 1 GB RAM. Grafiku zajišťuje čtyřjádrová Mali 400 MP4, která patří k dnešnímu průměru. Interní paměť je pouze 8 GB, ale je zde možnost rozšíření o microSD karty až do kapacity 64 GB. Na přední straně je 2MPx kamera a na zadní straně najdeme 5MPx. Již v základu nabízí Android 4.1 Jelly Bean, který zřejmě dostane aktualizaci na verzi 4.2. Prozatím víme jen o Wi-Fi modelu.

Kompletní specifikace najdete na oficiálních stránkách výrobce. Prozatím neznáme cenu, ale lze očekávat, že nebude zrovna nejnižší. Dá se říci, že se jedná o top model Archosu. Zaujme náročnější zákazníky? Uvažovali byste o koupi?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

David Kopřiva

8. 9. 2013, 20:26

Vlastním tento tablet. Koupil sem si ho přímo z Francie a je perfektní. Pane Polášku není tomu tak…rozjel sem na ném hry typu Need For Speed Most Wanted a Modern Combat 4 bez jediného škubnutí. Nejdřív sem si to taky myslel, ale opak je pravdou ;) a koupil sem ho za krásných 5999 KČ :) Takže tablet určitě doporučuji.

Jan Polášek

22. 12. 2012, 19:19

Mali 400 MP4 nemá nejmenší šanci takové rozlišení slušně utáhnout… 

jen kdyby byla cena stejná nebo nižší než je u nexusu 7

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat