Apple – „Project Azalea“ ?

Apple – „Project Azalea“ ?
2012-12-20T13:22:29+02:00
• 20. 12. 2012

Již dlouhou dobu mezi sebou bojují dva neslučitelné tábory fanoušků. Tím samozřejmě myslím milovníky Apple zařízení a ty druhé, kteří fandí Androidu, Windows Phone atd. Za celou dobu této rivality sleduji společný názor, že by Apple neměl odebírat procesory od Samsungu, nebo že Samsung by neměl vyrábět procesory pro Apple.

Nějakou dobu zde kolují zvěsti o tom, že Apple hledá náhradu za korejského výrobce. Zatím vše pocházelo z větší části od analytiků, kteří jen odhadovali celou situaci na základě několika indícií. Nyní se objevuje název Azalea a má se jednat o označení projektu, za kterým má stát výrobce čipů a jablečná společnost.

Zvláštní je, že se nejedná o označení výroby jako takové, ale spíše se za tím schovává továrna, která má stát za výrobou nových čipů pro Apple. Není zde nijaké viditelné spojení, ale výrobcem má být TSMC, který chce údajně vybudovat kompletně celou výrobní linku v některém státě v USA.

V tuto chvíli jednotlivé zainteresované státy mezi sebou soutěží a mluví se o New Yorku, Kalifornii, Texasu a Oregonu. Blíže k výhře vystavění továrny mají mít New Yourk a Oregon. Dokonce první z jmenovaných států již vyčlenil plochu pro výstavbu.

Prozatím samozřejmě nemůžeme nic potvrdit, ale asi se schyluje k největšímu odloučení v dějinách smartphonů. Dle dřívějších zpráv můžeme tušit, že o této nové strategii ví i Samsung, jelikož pozastavil plány na výstavbu nové linky. Zatím je stále jediným výrobcem pro Apple, aspoň co se týče procesorů, byť už nestojí za celým procesem sám.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat