ZTE: v roce 2013 prodáme 50 miliónů telefonů

ZTE: v roce 2013 prodáme 50 miliónů telefonů
2012-11-02T10:30:51+02:00
• 2. 11. 2012
1

Čtvrtý největší výrobce smartphonů, společnost ZTE, se nechal slyšet, že během roku 2013 by jeho prodeje mohly stoupnout až na dvojnásobek letošních čísel. Vcelku odvážné tvrzení, co?

ZTE Logo

V roce 2011 společnost ZTE prodala 15 miliónů zařízení, letos je to okolo 25 miliónů. Postupná expanze do Evropy nese kýžené ovoce a zástupci společnosti slaví. Samotný výkonný ředitel He Shiyou řekl agentuře Reuters: „Myslíme si, že další rok bude (pro smartphony) velmi dobrý.“ Společnost později oznámila, že v následujícím roce chce prodat 50 miliónů smartphonů, tedy dvakrát více než letos.

ZTE Z5

V našich domácích vodách není ZTE zrovna jedním z nejpopulárnějších výrobců, ale mezi jejich nejznámější modely patří Androidí zařízení Blade. Do budoucna můžeme potom očekávat nástup momentálně připravované řady Nubia. Jedno ze zařízení této řady bude očekávaný ZTE Z5, který by měl nabídnout 5″ displej, čtyřjádrový procesor a 13MPx kameru.

Celkově se dá říci, že ZTE rychle roste a již brzy to nemusí být jen čtvrtý největší výrobce smartphonů. Měl by se snad Samsung začít bát, nebo jde jen o neškodnou rybičku ve velkém rybníku?

Zdroje: androidauthority.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

hlavně začněte taky svoje telefony podporovat a dělat z trochu normálních materiálů (namátkově třeba Skate je hroznej telefon – koupil jsem ho svojí matce a po dvou měsících začal blbnout proximity senzor, během dalších dvou měsíců se začal nehorázně zadrhávat systém.. to vše u telefonu {koupě 06/2012}, do kterého má, před důchodem mající matka neinstalovala vůbec žádné aplikace, který je pořád až na nahrané kontakty a asi dvacet fotografií v továrním nastavení..)..takže trochu by to chtělo vylepšit pak možná budete dostatečně konkurenceschopní.. zatím jednoznačně z Asie až čtvrtí za Samsungem, HTC a Huawei

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat