Microsoft: Plan B je druhý přímý pokus o vlastní mobil?

Microsoft: Plan B je druhý přímý pokus o vlastní mobil?
2012-11-02T11:20:53+02:00
• 2. 11. 2012
2

Při představení systému Windows Phone 8 se uvažovalo a možná i čekalo, že Microsoft představí i vlastní mobil. Ačkoliv by se to zdálo jako celkem logický krok, nakonec se nic takového neudálo. Samozřejmě se zde objevují nejrůznější informace a zvěsti o tom, že již nějakou dobu si softwarový gigant pohrává s touto myšlenkou. Zatím jsme měli jen nejasné informace o zařízení nesoucím označení Juggernaut Alpha.

Bohužel zvěsti tehdy nenapověděly žádné specifikace anebo datum uvedení. Nyní The Wall Street Journal přichází s informací, že redmondská společnost něco kutí ve svých laboratořích, a tato informace má pocházet od některých dodavatelů součástek. Microsoft si dle nich pohrává s designem, který by neměl být napadnutelný na základě porušení patentů nebo průmyslových vzorů.

Základní charakteristikou má být velmi kvalitní konstrukce, která by se měla minimálně vyrovnat iPhonu 5. Zdroje uvádí, že velikost displeje by měla být mezi 4 a 5 palci, ale v současnosti jsou v této kategorii, až na výjimky, prakticky všechny smartphony. Na druhou stranu se může jednat o logický postup Microsoftu, který si jen pohrává ve svých dílnách. Divný je ovšem název nebo kódové označení „Plan B“, což dává hodně velkou možnost k spekulacím.

Vše je založeno jen na nepřímých informacích, ale i tak se zde objevuje přibližné datum představení, které by mohlo být ke konci roku. Možná se ale bude jednat o stejný styl, jako byl použit u tabletu Surface, kdy jej Microsoft představil, ale k oficiálnímu uvedení a znovupředstavení došlo později. Chce nám tato společnost ukázat, jak má mobil s WP8 vypadat? Odhodlá se podruhé vstoupit mezi výrobce smartphonů? To zatím nevíme.

Zdroje: engadget.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

opravte si tu hrubku v nadpisu – přímý

Přemysl Vaculík

VIP 2. 11. 2012, 11:45

Hups, hluboce se omlouvám a stydím. Měnil se nadpis a zapomnělo se na kontrolu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat