ZTE Nubia Z5 – krok správným, nebo špatným směrem?

ZTE Nubia Z5 – krok správným, nebo špatným směrem?
2012-11-13T07:30:45+02:00
• 13. 11. 2012
2

Dlouhá léta jsme o výrobci ZTE ani neslyšeli, byť jsme se setkávali s jeho mobily, které ale nesly označení mobilních operátorů. Na letošním veletrhu MWC 2012 v Barcelově ZTE vystoupilo ze stínu  čínských výrobců a za poměrně krátkou dobu si vylepšilo renomé u uživatelů.

Za poslední půlrok jsem zaregistroval na našich sociálních sítích, že uživatelé se k této značce staví poměrně kladně a dokonce jí fandí. Aby toho nebylo málo, ZTE si brousí drápky na vyšší příčky. Nedávno představilo novou značku modelů nesoucí název Nubia.

Na samotných zařízeních nenajdeme označení ZTE, a tak se může zdát, že Nubia si má vydobýt vlastní postavení na trhu se smartphony. Dokonce se mají objevit i tablety, o kterých ale zatím nemáme nejmenší informace. V tuto chvíli víme pouze o modelu Nubia Z5, který se dá považovat za vlajkovou loď nové modelové řady.

Specifikace bohužel neznáme, ale v tuto chvíli se předpokládá, že bude disponovat pětipalcovým displejem s FullHD rozlišením. Na zadní straně najdeme 13MPx kameru a uvnitř se bude skrývat čtyřjádrový procesor. Jestli přijde s vlastní nadstavbou systému Android, zatím nevíme.

Bohužel se mi osobně nezdá samotný design této novinky. Jako bych se tak trochu díval na dílo společnosti HTC. Odpusťte mi, ale působí na mě takovým dojmem. Co si myslíte? Je to originální design? V celkovém pohledu nevím, jestli tento krok přišel ve správnou chvíli.

Srovnání s iPhonem 5

Dlouho jsme o ZTE neslyšeli díky výrobě mobilů pod jinými značkami. Nyní si vlastní značku vytváří samo a bude muset investovat nemalé peníze do propagace. Nebylo by lepší investice nasměřovat do běžné tvorby? Uvidíme, jestli se tento pokus setká s úspěchem, nebo jestli ZTE šláplo vedle.

Zdroje: phonearena.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Igor Ďurček

13. 11. 2012, 18:42

Suhlasim je to ako HTC.. :-)

Marko Kovács

13. 11. 2012, 8:45

uplna kopia HTC One X

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat