HTC: pro Android Jelly Bean musíte mít víc než 512 MB RAM

HTC: pro Android Jelly Bean musíte mít víc než 512 MB RAM
2012-11-13T08:28:33+02:00
• 13. 11. 2012

Logo společnosti HTC

A máme tu další historku od výrobce. Majitelé smartphonů, kteří se nebojí zkoušet různé verze komunitních Androidů vám mohou potvrdit, že nejnovější verzi Jelly Bean můžete rozběhat i na poměrně slabém stroji. Bohužel výrobci nenabízí čistý Android a cpou si tam vlastní nadstavby.

Samozřejmě víme, že tato vylepšení mnohdy jen zbytečně zvyšují nároky na hardware. Bohužel se to projeví i u aktualizace na Android 4.1 Jelly Bean. Tchajvanský výrobce HTC v tuto chvíli podal prohlášení na svých stránkách, že novější verze se nedočkají majitelé modelů, kteří mají paměť RAM 512 MB, nebo méně. To znamená, že ani ti, kteří mají 512 MB, nedostanou oficiální aktualizaci.

What devices will not get Android 4.1?
We work hard to ensure each of our products has the optimal user experience and therefore some products will remain at their current version of Android. In general, devices with 512MB RAM or less will not be upgraded to Android 4.1. At present, these devices include the HTC One V and the HTC Desire C. As we identify other devices that will not be upgraded, we’ll provide updated information.

Je nám to velice líto a jak známe tato prohlášení, HTC opravdu nenalezne způsob, jak optimalizovat Android s nadstavbou pro mobily s „malou“ pamětí RAM. Zřejmě jsou v tuto chvíli mnozí z vás naštvaní, a pokud si budete chtít udržet aktuální systém, tak budete muset sáhnout po komunitní verzi.

Asi si říkáte, proč vlastně výrobci lpí na vlastní nadstavbě a proč nevypustí čistou podobu systému. Bohužel to není v jejich zájmu. Je to takřka jediná věc, kterou vás mohou donutit koupit si nový smartphone. Na druhou stranu se také jedná téměř o jejich podpis a bonus, který vám dávají. Bohužel HTC asi nevolí tu nejlepší strategii a mnozí se od něj raději odvrátí. Samozřejmě to není jen problém této firmy.

Zdroje: mobileburn.com, htc.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat