Zophone i5 je nejvěrnější současný klon

Zophone i5 je nejvěrnější současný klon
2012-11-07T09:03:18+02:00
• 7. 11. 2012
6

Na přímé kopírování mobilů jsme si již zvykli a většinou se jedná o naprosto věrně dvojníky z Číny. Tentokrát se můžete podívat na Zophone i5, který vypadá, jakoby vypadl přímo z „výrobních linek“ Applu. Již jednou se objevila tak věrná kopie, že i novináři byli zmateni a chvíli tápali, jestli je to originál, nebo ne. Tentokrát se mnozí asi spletou taktéž.

Vzhledem tato čínská kopie zmate asi hodně lidí, ale tentokrát si výrobce dal opravdu záležet. Například samotný displej má opravdu 4 palce a dokonce disponuje tím samým rozlišením jako originální iPhone 5. Rozlišení je tedy 1136 × 640 pixelů. Zbytek specifikací se naštěstí liší.

Jako procesor byl osazen MT6577 s taktovací frekvencí 1,2 GHz a jedná se o dvoujádro. Paměť RAM dosahuje na 1 GB a interní úložiště je pouze 4 GB. Na zadní straně najdete 8MPx kameru, slot na microSD karty pak na boku mobilu. Baterie má kapacitu 1 400 mAh (originál má 1 420 mAh) a dle dostupných informací byl použit systém Android 4.1. To vše získáte za cenu 200 dolarů. Takže pokud vám někdo věnujete iPhone 5 se slotem na microSD karty, tak to nebude originální výrobek od Applu. Snad se brzy objeví, abychom mohli srovnat tuto kopii s originálem.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Máte chybu v nadpisu. Nejedná se o kopii, ale padělek či napodobebeninu. Viz wiki: Z hlediska autorského práva je kopie věrná napodobenina díla. Je-li uvedena s identifikačními znaky napodobitele, může jít o licencovanou kopii, je-li zcela bez označení, může jít o plagiát.

Milan Krupa

7. 11. 2012, 12:13

„Takže pokud vám někdo věnujete iPhone 5 se slotem na microSD karty, tak to nebude originální výrobek od Applu“..Není mnohem podezřelejší, pokud vám někdo věnuje iPhone s androidem?

Přemysl Vaculík

VIP 7. 11. 2012, 12:23

Minule se objevila verze „iPhonu 4“, kde byl Android předělán do podoby iOS tak dokonale, že někteří redaktoři a novináři tuto skutečnost ani nepoznali.

treba taky varovat, ze individualni dovozy takovychto napodobenin z cinskych sajtu, ebaye apod. zvlaste ted v predvanocnim obdobi nebude az tak jednoduche. to aby se kupujici ktery se zalakomi a blahove si bude myslet ze za 200 dolacu bude hrat machra s namakanym telefone ala neco nad deset tisic korun, pak nedivil, ze mu to celni sprava ztopi pro podezreni ze vzor nebo design porusuje nejaky patent…

Miloš Vinš

7. 11. 2012, 11:00

…objeví, abychom mohli…

Vojtěch Kaizr

7. 11. 2012, 11:08

ono je tam toho více, nejen gramaticky, ale i stylisticky…

Takže pokud vám někdo věnujete…
Na zadní straně najdete 8MPx kameru anebo slot na microSD karty na boku mobilu….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat