Samsung chce nahradit BlackBerry ve firmách

Samsung chce nahradit BlackBerry ve firmách
2012-11-07T08:00:47+02:00
• 7. 11. 2012

Kanadská společnost RIM, která vyrábí smartphony BlackBerry, se nachází v nemalých problémech, ze kterých by ji mohla vytáhnout platforma BB10. Ačkoliv slýcháme, jak úžasná bude, současný stav nasvědčuje tomu, že se možná bude jednat o poslední pokus a společnost zanikne. Necháme tomu čas, ale nyní má za zády velkého konkurenta.

Tím je společnost Samsung, která je současně číslem jedna ve světě mobilů a smartphonů. Je tomu tak alespoň u běžných zákazníků, ale něco jiného je trh korporátních uživatelů, kteří byli ještě donedávna věrní komunikátorům BlackBerry. Na tento trh si brousí drápky Microsoft s Windows Phone 8, ale zřejmě se o něj popere i korejský výrobce.

Ten již před nějakou dobou představil novinku nesoucí název SAFE, která by měla znamenat podporu firemních zákazníků. Bohužel se jedná o těžkou cestu, jelikož chce oslovit relevantní zájemce platformou Android, která nemá dobrou pověst hlavně z pohledu bezpečnosti a otevřenosti samotného systému. To chce změnit právě novým standardem SAFE, který by měl zahrnovat následující položky:

  • podpora firemní politiky a pravidel
  • rozšířené šifrování
  • rozšířená podpora Microsoft Exchange
  • podpora pro VPN a MDM

Zní to zatím dobře, ale zde Samsung startuje programy jako SAFE Partner Program a SAFE Quality Assurance, které budou zahrnovat podporu firemních bezpečnostních pravidel a dalších složek, které jsou v dnešních firmách potřebné. Navíc k tomu rozjíždí program Safe2Switch, který má pomoci v přechodu na novou platformu. Rozhodně to vypadá na obrovské plány uzmout stávající zákazníky RIMu. Prvním testovacím trhem bude Evropa, ale v tuto chvíli vytváří Samsung plány pro USA. Bitva o ty největší zákazníky se zřejmě rozehraje v roce 2013. Podaří se korejskému výrobci ovládnout tento trh?

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat