Vývojáři nejvíc vydělávají na iOS, ale dohání jej Android

Vývojáři nejvíc vydělávají na iOS, ale dohání jej Android
2012-11-07T07:12:58+02:00
• 7. 11. 2012

Dle stávajících čísel roste zástup androidích zařízení tempem 1,3 miliónu denně. Rozhodně se jedná o poměrně velké číslo, ale jiné udává, že v tuto chvíli by měl Play Store vyrovnat počet aplikací a her, jako je tomu v App Storu od Applu. Relevantnost dnes necháme stranou. Doposud platilo, že pokud chce vývojář vydělávat větší obnos, tak musí dělat aplikace a hry pro iOS.

To stále platí a tudíž androidí platforma není tak výnosná. To se ale může velmi brzy změnit, jelikož otevřená platforma dohání náskok výdělků u iOS. Nebudu vás zatěžovat nějakými komplikovanými čísly. Ukážeme si to jednoduchém poměru mezi oběma systémy.

V únoru srovnání vykazovalo, že každý vydělaný dolar na App Storu vyšel na androidí platformě na 0,23 dolaru. V září došlo k významnějšímu skoku a nyní se tato částka pohybuje na 0,47 dolarech. Takže si vývojáři významně polepšili, ale stále vede platforma iOS. Tato čísla bohužel nejsou oficiální a vycházejí pouze z analýzy společnosti App Annie.

Bude zajímavé sledovat souboj těchto systémů i na úrovni obchodů s aplikacemi. Nedávno Apple nechal zdražit všechny aplikace a Play Store dohání konkurenta v počtu položek, které nabízí. Zřejmě se příští rok přesune dominantnost na stranu Googlu, ale raději nebudeme odhadovat, kdy bude pro vývojáře lepší dělat aplikace a hry pro Android. Zkusíte odhadnout?

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat