Virtuální vibrační klávesnice pro mobily

Virtuální vibrační klávesnice pro mobily
2012-11-09T13:00:31+02:00
• 9. 11. 2012

Už jste zajisté viděli futuristický koncept smartphonu s laserovou klávesnicí. Dokonce se někdy objevovala ve spojení s nadcházející generací iPhonu. Samozřejmě se jednalo o výmysl a v nejbližší době se nic takového neobjeví. To jsme si aspoň do teď mohli myslet.

Student londýnské univerzity Goldsmiths Florian Kraeutli se pustil do vytvoření virtuální klávesnice, která jakoby vypadla přímo z výše zmiňovaného konceptu. Nečekejte lasery, nebo něco extra. Jeho nápad využívá součástku, která se dnes nachází snad v každém smartphonu. Jedná se o akcelerometr.

Využívá jeho schopnosti zaznamenávat otřesy a následně je převádí na znaky. Bohužel jak sám podotýká, tak zaznamenané výchylky jsou velmi malé a k dokonalosti to má daleko. Pro demonstraci svého vynálezu využívá iPhone 4 s jailbreakem. Díky němu zachytí výchylku, kterou interpretuje do podoby znaku. Daný mobil musí ležet na rovné ploše a ťukáním na stejnou plochu můžete psát. Možná se raději podívejte na video, ze kterého vše pochopíte.

Ve výsledku nebudete potřebovat žádnou podložku, ale to jen v případě, kdy se naučíte nazpaměť rozmístění všech kláves. Zatím je vše v plenkách a bude potřeba více času na dokončení softwaru. Bohužel si musíme položit otázku, jestli se dá něco takového využít reálně. Rozhodně by vás po chvilce psaní bolely prsty.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat