Tablet za 70 dolarů od Texas Instruments

Tablet za 70 dolarů od Texas Instruments
2012-11-04T11:02:07+02:00
• 4. 11. 2012
2

Možná vás zmátl nadpis, jelikož tato společnost nedávno oznámila svůj odchod z mobilního trhu a v nejbližší době přestane vyrábět SoC pro mobily a tablety. Ačkoliv se již asi nesetkáme s touto značkou ve specifikacích, tak Texas Instruments ještě úplně nezanevřela na tablety, což se projeví ve spolupráci se společností AllGo Embedded Systems.

Obě firmy vytvořily referenční design tabletu, jehož cenovka se bude pohybovat kolem 70 dolarů. V tomto světle zřejmě budete namítat, že není potřeba dělat natolik levné tablety, protože firmy Google a Asus dokázaly, že 200 dolarů je optimální cena, do které se vejde povedená konstrukce a velmi slušné specifikace. Zde jsou ale jiné cíle a výrobci připravili vše pro to, aby jakákoliv, třeba čínská, firma mohla vyrábět něco tak levného. Částka cca 1 400 Kč obsahuje vše – od displeje až po plastovou konstrukci.

Pokud se podíváme na procesor, je zde použit TI Sitara AM335X s taktovací frekvencí 800 MHz a jedná se o Cortex-A8. Ten byl původně představen v roce 2006 a ačkoliv dnes najdete v extra levných tabletech výkonnější procesory, obě firmy vidí v jeho použití potenciál. V základu bude mít tablet také sedmipalcový displej a kompletní konektivitu bez GSM modulu. Jako systém by měl být použit Android 4.0, takže by mohl minimálně v tomto faktoru uspokojit zákazníky.

Na částku 1 400 Kč by se měl výrobce dle tohoto referenčního designu dostat v případě, že vyrobí minimálně 100 000 kusů. A pro koho mají být tyto tablety? Zde TI a AllGo Embedded Systems udávají, že cílem je školství a korporátní sektor. Odhadují, že by tablet mohl nahradit zařízení jako ovládací panely, čtečky čárových kódů nebo by mohl být použit u biometrických systémů.

Zdroj: pcworld.idg.com.au

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Igor Ďurček

5. 11. 2012, 2:10

Tak Tak… :-)

Adam Kováč

4. 11. 2012, 11:15

Pro firmy které šetří každou kč, proč ne. Normální člověk může mít za $100 7″ tablet s dual-core Rockchipem (nejlepší dvoujádro Cortex A9 na trhu), AFFS displejem s rozlišením 1024×600 a 1GB RAM…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat