Facebook smartphone zřejmě nakonec bude

Facebook smartphone zřejmě nakonec bude
2012-11-04T09:41:20+02:00
• 4. 11. 2012
3

Již dlouhou dobu se spekuluje o tom, že by sociální gigant Facebook měl představit svůj vlastní smartphone. Pokud se podíváme zpět, objevovaly se informace, že mají záměr přijít s vlastním mobilem, který bude přímo udělaný jen pro tuto sociální síť. Veškeré indície nakonec vyšuměly a víceméně nikdy nebyl žádný důkaz.

Nyní web Pocket-lint přišel s tvrzením, že jejich zdroj potvrdil přípravy na Facebook mobil. Když se na to podíváme z hlediska statistik u této sítě, jedná se o pochopitelný krok. Čím dál více registruje návštěvnost skrze mobilní zařízení a dokonce na nich již má vydělávat. Takže snaha o přímější vstup na mobilní trh je celkem pochopitelná. Není to ovšem jen o nějaké informaci od zdroje. O Facebook mobilu jsme vás dokonce informovali a zřejmě došlo k menší desinformaci.

Ilustrativní render

Koncem minulého měsíce se objevil smartphone HTC Operaul v benchmárku, ale podle zdroje jsme ne zcela dobře uvedli pracovní název. Ve skutečnosti se jedná o HTC Opera UL. Informátor přímo vyslovil jednu větu, kterou asi nemusíme překládat.

“This is the Facebook phone, made for Facebook,”

Dle specifikací se nebude jednat o mobil zapadající do nižších kategorií. Displej by měl mít HD rozlišení, procesor je dvoujádrový od Qualcommu s taktem 1,4 GHz a systémem je Android 4.1 Jelly Bean. Možná zde nebude přímá návaznost na Play Store a Facebook by se mohl vydat podobnou cestou jako Amazon. Má se Facebook pouštět do tohoto segmentu? Nejedná se až o příliš odvážný krok?

Zdroj: pocket-lint.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

 Zapadající do nižší kategorie? 2x 1,4Ghz a HD? To mi osobně nepříjde jako příliš nízká kategorie. Normální střední třída. Jinak bych se s něčím takovým nikde neukázal.

Přemysl Vaculík

VIP 4. 11. 2012, 11:54

„…se nebude jednat o mobil zapadající do nižších kategorií…“

 Omlouvám se, nějak jsem to přehlédl :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat