Siri od Applu ovládne váš domov

Siri od Applu ovládne váš domov
2012-11-24T15:44:00+02:00
• 24. 11. 2012

Ačkoliv Siri a podobné služby nejsou zcela dokonalé a rozhodně si budeme muset počkat na pravý požitek z těchto vymožeností, jejich potenciál je poměrně vysoký. Toho si všiml také vývojář Brandon Evans, který si pomyslel, že by bylo skvělé využít Siri k ovládnutí domácnosti.

Nečekejte nějaký velký zázrak. Brandon si koupil Philips Hue žárovky, které vynikají tím, že jsou propojeny skrze WiFi třeba s vaší aplikací v iPadu. Díky tomu může ovládat jejich jas nebo barvu. Ovšem zde musíte pokaždé najít iPad a následně otevřít aplikaci a pohrát si s nastavením.

Proto dostal nápad, že by chtěl světla ovládat pomocí hlasu, k čemuž by využil Siri (hlasovou asistentku). Hlavní výhodu viděl v tom, že má velmi dobré rozpoznávání hlasu a slov. Proto využil již vytvořený plugin SiriProxy a následně vše dokončil a propojil.

Výsledkem je, že pomocí hlasu a několika příkazů může ovládnout osvětlení svých WiFi žárovek. Zní to možná moc neprakticky, ale představte si, že přijdete domů a jen řeknete, že chcete osvětlení v kuchyni na 20 %. Vše se vykoná a vy nemusíte hledat vypínač nebo regulátor světel. Sami se podívejte na ukázku jeho výtvoru.

Vývojářům se meze opravdu nekladou a toto otevírá lepší využití hlasových asistentů v mobilech. Chtěli byste si takto ovládat svou domácnost?

Zdroj: cultofmac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat