Samsungu se daří v prodeji smartphonů

Samsungu se daří v prodeji smartphonů
2012-11-22T10:00:17+02:00
• 22. 11. 2012

Korejský výrobce telefonů Samsung zaznamenává ve 4. čtvrtletí 5procentní nárůst prodeje oproti předchozímu období. Dle analytiků by prodej za Q4 mohl činit více než 61 miliónů prodaných kusů. V Q3 prodej činil něco kolem 58 miliónů prodaných kusů. Celkový počet prodaných kusů by se mohl dle prognóz zvýšit až na 63 milionů v závislosti na tom, kolik kusů bude reálně prodáno.  Velikou roli ve výsledcích sehraje prodej  „giganta“ Galaxy Note II, kterého se jen v prvních pěti týdnech od uvedení prodalo 3 miliony kusů a rovněž svou roli sehrává vlajková loď Samsung Galaxy S III, která byla uvedena v květnu letošního roku a, i přes obavy z konkurence v podobě uvedení iPhone 5 na trh, se jí za říjen prodalo více než 5,5 milionu kusů.

V současné době svádí boj o pomyslný trůn na poli chytrých telefonů dvě značky – Samsung a Apple. Dle průzkumů analytické společnosti IDC a dalších společností zabývajících se průzkumy trhu je Samsung jasně v čele. Dle grafů na webu IDC je viditelné, jak Samsung vede v počtu prodaných kusů oproti Applu, kdy za Q3 roku 2012 zaznamenal 31procentní podíl s více než 56 miliony prodanými kusy oproti Apple, který obsadil jen 15procentní podíl s necelými 27 miliony prodanými kusy telefonů.

Celkově pak bylo za Q3 2012 prodáno přes 179 milionů kusů chytrých mobilních telefonů oproti stejnému období v roce 2011, kdy se prodalo něco přes 123 milionů smartphonů. Roční nárůst o proti roku 2011 tak činí 45,3 procenta a trh se smartphony roste. Celosvětový žebříček TOP 5 v prodejích smartphonů vede Samsung před Apple, RIM, ZTE a HTC. TOP5 v prodejích mobilních telefonů celkově vede opět Samsung před Nokia, Apple, LG a ZTE. Kompletní přehledy včetně tabulek naleznete na webu analytické společnosti IDC.

Zdroje: news.cnet.com, idc.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat