Samsung má problém s FullHD displeji

Samsung má problém s FullHD displeji
2012-11-22T16:16:45+02:00
• 22. 11. 2012
2

Rok 2013 bude patřit FullHD displejům na smartphonech. Tak zněla aspoň má predikce, která nepotěšila mnohé čtenáře. Bohužel zatím nemáme dobré zprávy z technologií baterií. Již nyní se objevují první modely mobilů, které disponují rozlišením 1920 x 1080 pixelů, ale úhlopříčka displeje narostla na hodnotu 5 palců.

Prozatím jsem tomu nedával moc velkou váhu, jelikož se tyto specifikace objevují u firem, které nemají až tak velkou působnost na globálním trhu. Nedávno se objevila první informace o tom, že i Samsung rozběhne produkci těchto úchvatných displejů, které snad nevyšťavní baterie během několika minut.

Korejský výrobce se ale setkává s prvotním neúspěchem své FullHD technologie na Super AMOLEDech. Byť se nejedná o oficiální zprávy, tak se podařilo zjistit, že sice dokáže vyrobit ukázkové modely s těmito displeji, ale problém je v masové produkci, a to převážně v samotné technologii. Vyskytují se zde problémy v evaporizaci při větší výrobě.

Bohužel to pro korejského výrobce nevypadá dobře a zřejmě bude muset přistoupit na jinou technologii. Zde by mohla pomoci společnost 3M a její technologie LITI, která umožňuje jednodušší výrobu takovýchto displejů. Nejedná se o jednoduchý krok a zřejmě zapříčiní oddálení i několika zařízení, která se mají představit na veletrzích CES nebo MWC. Možná dojde k uvedení, ale samotný prodej bude zdržen. To by se mohlo týkat hlavně dvou modelů, které patří mezi top modely.

Tím samozřejmě myslím Samsung Galaxy S IV a Galaxy Note 3. V případě prvního smartphonu se s největší pravděpodobností nakonec setkáme s displejem o úhlopříčce 4,99 palce s hustotou pixelů 441 ppi. Note 3 asi získá úhlopříčku 6 palců, ale to bych už zahýbal do větších spekulací.

Pokud se tyto informace potvrdí, tak se musím ptát, proč se vlastně všichni výrobci hrnou do technologie FullHD displejů. Samotná výroba je poměrně nákladná, a to nemluvím o vývoji. V současnosti již nerozeznáme pixely na HD displejích, a tak zde ani není poptávka po smartphonech s FullHD. Nebo chcete takové rozlišení na mobilu? Už je to skoro obehraná písnička, ale udělali by všichni lépe, kdyby investovali do nových technologií baterií.

Zdroje: ubergizmo.com, unwiredview.com, phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lukáš Biel

23. 11. 2012, 9:19

souhlasím s autorem, že místo nesmyslnýho zvyšování rozměrů a rozlišení (i jader procesorů) by měli spíš vymyslet pořádný baterky….

s tím soulasí již tolik lidí…,ale všichni jen souhlasí a nic nedělají…:( chtělo by to sametovou revoluci č.3

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat