Godzila v galaxii Samsung SG Note II

Godzila v galaxii Samsung [SG Note II]
2012-11-22T13:33:22+02:00
• 22. 11. 2012

Velká slova chvály ze strany uživatelů, milé recenze a dokonalé fotografie tohoto velikána od Samsungu. Když píši velikána, tak věřte, že nepřeháním. Displej s velikostí 5,55 palce už dosahuje hranic mých kapes. Pokud jsem se smála, že se mi SIII nevejde do kapsy, byla jsem hodně vedle.

Po otevření krabičky jsem zůstala zírat a okamžitě posílala mmsku známému s tím, že je to přeci jen velká SIII. Pokud by se po zapnutí nerozzářil nápis Note II asi bych vážně chvilku váhala. Vizuálně jde skutečně o tentýž telefon jen s trochu většími rozměry. Jediná maličkost je stylus, se kterým se opravdu dají na tak velké obrazovce vytvářet zázraky. Chce to jen chvilku praxe a trpělivosti. Pokud si na něj zvyknete, nebudete chtít telefon ovládat jinak.

Operační systém Android 4.1 si se mnou moc povídat nechtěl. Nebo spíše já mu moc nerozuměla. Nevyznám se v něm, a to jediné mi na přístroji asi vadilo nejvíce. Dokud jsem si telefon po zdlouhavém nastavování neupravila k obrazu svému, nevyznala jsem se. Zmatené přeskakování z okna do okna a hledání kde, co a jak je, mi zabralo více než pár hodin, než byl Note II připraven tak, aby se vše dalo používat po pár jednoduchých gestech.

Tělo Note II padne i do mé malé ruky a dá se pohodlně ovládat bez použití té druhé. Volání už byl trochu problém, protože jsem se za telefon mohla schovat. Proto jsem pro hovory používala převážně sluchátka. Zadní kryt mě zklamal stejně jako u SIII tím, že je to slaboučký plast a měla jsem strach, že se při otevírání či zavírání zlomí. Fotoaparát byl skvělý. Pěkné barvy, rychlé ostření a pěkně ostré snímky. Pro úpravu jsem používala Instagram a znovu se přesvědčila o tom, že mi na WP tato aplikace prostě chybí.

      

 Po vysunutí stylusu se automaticky objeví nabídka S Pen, která vám zobrazí další možnosti. Poznámky, nabídky, nákupní seznam, prezentace… To a mnoho dalšího můžete spolu s S Note vytvářet. Na Note II nemusíte jen psát, ale nůžete i kreslit celkem detailně obrázky. Pokus si s tím pohrajete, výsledku nebudete litovat.

Další vymožeností Note II a celkově TouchWiz je S Voice. Pokud ji probudíte slovním spojením „Hi Galaxy“ a jste připojení k internetu odpoví skutečně na každou otázku. Stačí jen dobrá anglická výslovnost a nápady. Není třeba slov :

Pokud bych měla tedy shrnout mých 10 dní se Samsung Galaxy Note II, řekla bych, že to bylo velice překvapivé a milé setkání. Pro mě to byla hlavně náhrada malinkého tabletu než telefon a jako hlavní bych ho asi pro jeho velikost nepoužívala, ale proti gustu… Bezvadně se na něm prohlížejí obrázky, internetové stránky, videa, ale pro telefonování to vážně není.

Závěrem přidávám dalších pár screenshotů, které nepotřebují další komentář.


Může vás zajímat: Recenze Galaxy Note II od Přemysl Vaculíka

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jahůdků Terez

První redaktorka Dotekomania.cz píšící o mobilních telefonech, členka testovacího O2 guru týmu, blogerka, redaktorka Mitvsehotovo.cz a administrativní pracovnice ve VVV Most. Studentka strojařiny, která se nebojí říct svůj názor. Závislost na knihách a kávě. Velká sestra dvou malých slečen, která by se pro pravé přátele rozkrájela. Zálibu nachází v řízení svého stařičkého Póla, moderních technologiích, fotografiích, umění, seriálech, fotbalu, hudbě a marketingu.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat