easyMute – aplikace, která rychle ztiší právě poslouchanou hudbu

easyMute – aplikace, která rychle ztiší právě poslouchanou hudbu
2012-11-22T17:15:48+02:00
• 22. 11. 2012

Určitě jste se někdy dostali do situace, kdy jste poslouchali hudbu, měli sluchátka v uších a najednou jste potřebovali rychle ztišit zvuk. Obvykle člověk udělá to, že stáhne zvuk softwarovým posuvníkem integrovaným v systému, nebo jednoduše zvuk stáhne hardwarovým tlačítkem. Existuje ale ještě mnohem jednodušší způsob, který je ideální právě pro chvíle, kdy si nechcete hýbat s optimálně nastavenou hlasitostí právě poslouchané hudby, nebo sledovaného filmu. Může se vám to hodit právě ve chvíli, kdy posloucháte muziku a někdo k vám přijde začne na vás mluvit. Tuto možnost nabízí aplikace easyMute.

Dnešní smartphony bývají vybaveny čidlem přiblížení tzv. proximity sensorem, který zajistí, že displej zhasne, například když voláte, abyste jej dotekem tváře omylem neaktivovali. Právě s tímto čidlem pracuje i easyMute. Pokud potřebujete telefon rychle ztlumit, jednoduše na něj položíte ruku a zvuk se ztiší na minimum. Jakmile dáte ruku pryč, zvuk se opět vrátí na původní vámi nastavenou hodnotu.  Funkce ztišení funguje i tehdy, je li telefon uzamknutý. EasyMute funguje jen tehdy, máte li k telefonu připojena sluchátka a dále funguje jedině tehdy, je li  telefon ve vodorovné poloze, jakoby na zádech, což má svojí logiku. Pokud byste jej měli například v kapse u kalhot ve svislé poloze, telefon by se neustále ztišoval.  Aplikaci jsme vyzkoušeli a funguje na jedničku.

logo-app easyMute FamilyLabs Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat