Open WebOS jako aplikace pro Android?

Open WebOS jako aplikace pro Android?
2012-11-29T08:50:43+02:00
• 29. 11. 2012

Celkem často si všímám určitého typu názoru několika lidí, kteří volají po dvou operačních systémech na jednom smartphonu. Do určité míry se to dá realizovat v současných podmínkách a možnostech, ale vždy se mezi systémy musíte přepnout. Bohužel ani tyto pokusy nejsou natolik dobré, aby se používaly k běžné práci.

Ačkoliv se objevují informace kolem dualbootu, tak se jedná ještě o vzdálenou budoucnost. Nyní se objevuje Open WebOS v podobě aplikace pro systém Android. Pokud si vzpomínáte, tak původní vývoj systému WebOS byl ukončen společností HP, která jej nakonec předala komunitě. Vznikl Open WebOS, což je open source projekt a nyní přináší první ovoce.

Pokud se těšíte na něco exkluzivního a úžasného, tak raději trochu zklidněte nadšení. První Open WebOS je sice k dipozici jako aplikace  pro Android, ale jedná se teprve o Pre-Alpha verzi, která má ještě daleko k reálnému využití. Rozhodně ale mohu říci, že se jedná o celkem významný pokrok v tomto projektu, hlavně když si uvědomím, že teprve nedávno vyšly vývojářské nástroje a samotné zdrojové kódy. Můžete se podívat, jak to asi vypadá v současném stavu. Jen připomenu, že zařízení, na kterém běží systém, je Nexus S 4G.

Žádný zázrak a rozhodně by nikdo z vás nechtěl něco podobného na mobilu. Autoři si navíc stěžují na malou hardwarovou akceleraci, kde je potřeba více zapracovat. Pokud prvotní problémy a pomalost dáme stranou, tak se jedná o celkem zajímavé řešení. Vlastně byste si mohli spustit virtuální operační systém v Androidu a pracovat  například v tak trochu chráněnějším režimu.

Byť se mnozí budou radovat a za několik měsíců si rádi vyzkoušejí tuto novinku, tak zde stále budou uživatelé, kteří raději uvítají možnost dvou systémů na jednom smartphonu. Jak se díváte na aplikaci Open WebOS? Uvítali byste ji?

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat