Nexus 4 má (ne)vyjímatelnou baterii

Nexus 4 má (ne)vyjímatelnou baterii
2012-11-05T07:41:45+02:00
• 5. 11. 2012
4

LG a Google představili zvláštní formou nový Nexus 4, o kterém se dočtete, že nemá vyjímatelnou baterii. Je to pravda, ale výměna není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pro mnohé je toto zásadní argument při koupi nového smartphonu.

Ostatně dost z vás může potvrdit, že je například jednodušší resetovat mobil vyjmutím baterie. Nebo pokud chcete nahradit stávající za akumulátor za větší. To asi u Nexusu 4 nebude možné, ale třeba se objeví stejná baterie s větší kapacitou. Ta stávající má 2100 mAh a běžný uživatel ji sám nevymění. Tedy pokud nemá po ruce šroubovák a trochu odvahy.

Stačí vám tedy odšroubovat dva spodní šroubky a následně ještě uchycení baterie k základní desce. Je to komplikovanější, ale čekalo se, že to bude ještě více náročné. Samozřejmě neradíme, aby to někdo zkoušel, jelikož by mohlo dojít k celkem závažnému poškození.

Obě části mobilu jsou propojeny pomocí kontaktů, a pokud by došlo k jejich poškození, přijdete o signál. Tuto výtku zaznamenali hlavně na XDA Developers. Výsledkem tedy je, že si můžete podomácku vyměnit baterii. Máte stále potřebu vybírat si mobil jen z vyjímatelnou baterií?

Zdroje: talkandroid.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Podle mě je lepší než možnost výměny baterie zjištění, že jde jednoduše sundat zadní kryt, tudíž půjde i lehce vyměnit a pokud nebude příliš drahý, tak po prasknutí zadního skla nebude tak drahá výměna..

Ano!!! neni nic lepsiho nez kdyz jedete na tri dny na vodu a mate vsechno v telefonu zaple casto ho pouzivate a smejete se chudakum co musi kazdy den stravit 2 hodiny drepenim a prosenim ve stancich at vam jej nabiji a me pritom staci sundat kdyt a vymenit baterku za jednu ze 3 co jsem si na ebay koupil za 200kč celkem s externi nabijeckou:0) 

Super, opravdu si dovedu představit situaci, kdy jedu na vodu a telefon si nezavřu VYPNUTÝ do sudu na převoz. Když zavřu, je telefon cca 6-8 hodin přes den vypnutý. Vypnout ho mohu i přes noc a tím šetřit. A na zkontrolování mailu apod mi stačí hodinka. Druhou věcí je, že na vodu nejedu, abych seděl pořád u telefonu, ale užil si vodu, dovolenou a lidi. Telefonu mám dost v práci.

dobre kdyz se vam nelibi muj priklad… ale divim se vas na mojem komentu zajima jen co delam na vode ale prakticky prinos dlouhe vydrze pri vymenovani baterek vas nezajima…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat