Mohou smartphony nahradit PC? video

Mohou smartphony nahradit PC? [video]
2012-11-26T10:50:26+02:00
• 26. 11. 2012

V poslední době výrobci představují jeden úžasný smartphone za druhým. Výkon jde za hranice našeho očekávání a některé specifikace jdou ještě dál. Například takový displej, u kterého se stane rozlišení FullHD normální záležitostí.

Dnes sotva můžeme nazvat smartphone slovem mobil. Na naší Google Plus stránce jsme se nedávno zeptali, jestli máte na hlavní ploše aplikaci pro telefonování. Dříve nativní a důležitá funkcionalita se přesouvá na pozadí, jelikož mnozí z vás uvedli, že ji dokonce ani nepoužíváte. Běžně na smartphonech surfujeme po internetu, komunikujeme přes různé IM klienty, sledujeme video a YouTube atd.

Spousta z těchto činností je stejná jako práce na PC nebo notebooku. Proto si jeden člověk položil otázku, jestli takový Samsung Galaxy Note II dokáže kompletně nahradit PC pro běžnou práci. K tomu si pomohl HDMI kabelem, který napojil na monitor. Dále posloužila klávesnice a myš od Applu (zajímavé spojení) a vše bylo hotovo. V následujícím videu uvidíte, jestli smartphone dokáže nahradit PC.

Je evidentní, že se nejedná o dokonalou záležitost a potřebovala by ještě hodně ladění, ale v tuto chvíli aspoň za sebe mohu říci, že smartphony mohou nahradit PC nebo notebook pro běžnou práci. Možná mi ale v komentářích napíšete, že to je již celkem běžné. Já vám nebudu odporovat, protože zde máme projekty typu Ubuntu pro Android a podobné. Neberu v potaz třeba tablety, ale u mobilů si nikdo před několika lety nemohl ani představit, čeho budou schopné.

Osobně mě v tom videu imponoval výkon procesoru Exynos, který je v tuto chvíli zastaralý, ale zvládl testy velmi dobře. Jakoby se čím dál více tenčila hranice mezi smartphony, netbooky, PC a notebooky. Vždyť už nyní můžeme mobilní procesory Exynos nalézt v notebooku. Narážím tím na Chromebook, který má ten samý procesor jako Nexus 10.

Prozatím ale mohu konstatovat, že smartphony jsou schopny nahradit třeba notebook na běžnou práci. Na reálnější využití s optimalizací si budeme muset počkat. Čekali jste takový vývoj před několika lety, když u nás začínaly mobilní telefony?

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat