Minecraft Reality pro iOS

Minecraft Reality pro iOS
2012-11-26T09:55:05+02:00
• 26. 11. 2012
1

O Minecraftu už jste pravděpodobně slyšeli. Vývojářské studio Mojang, které za ním stojí, nyní vypustilo do světa další aplikaci. Tentokrát je určena majitelům zařízení se systémem iOS a umožní jim přenést výtvory z Minecraftu do reálného světa.

Pokud nemáte absolutně tušení, co Minecraft je, pak vězte, že se jedná o velmi jednoduchou hru, kde základním principem je kopat krumpáčem/motykou/lopatou a stavět, případně tvořit různé předměty. Hra je poskládána z krychlí (občas se vyskytne i kvádr), které tvoří stavební jednotky. Z těchto stavebních jednotek různého typu – hlína, kámen, zlato, diamant, štěrk, písek, voda, láva… je vygenerován celý svět.

Vy následně jednotlivé bloky dolujete a stavíte z nich domy, cesty, paláce, ale také třeba repliky existujících objektů, jako jsou auta, lodě, letadla, filmové rekvizity (loď Enterprise) a tak dále. Pokud stále nevíte, mrkněte na Youtube a podívejte se, co jsou někteří jedinci v rámci hry Minecraft schopni vytvořit.

Mojang, respektive studio 13th Lab, dnes tedy vypustili aplikaci pro iPady a iPhony nazvanou Minecraft Reality. Jak název napovídá, umožňuje přenést Minecraft do reálného světa. Ne snad, že byste do ruky vzali krumpáč a ukázali sousedovi na zahradě, zač je toho loket. Dovede však s využitím rozšířené reality skrze displej vašeho zařízení přenést zajímavé objekty z Minecraftu na ulici.

Dle popisu nejprve natočíte prázdnou scénu. Aplikace pak do této scény vygeneruje vybraný objekt (například auto nebo dům – viz video), u kterého pak můžete ještě upravit velikost a pozici. Když je vše hotovo, můžete kolem výtvoru z Minecraftu chodit a točit ho ze všech stran i s okolím, jakoby byl skutečný. Novinka využívá GPS, takže můžete umístěný objekt ukázat ostatním – stačí, když přijdou na dané místo se svým zařízením s iOS.

Tahle legrace sice není zdarma, ale věřím, že si ji i tak za $1,99 fandové oblíbené hry koupí. Mojang očekává další rozšíření Minecraftu právě díky této aplikaci, jelikož uživatelé si budou chtít vyrobit vlastní objekty a těmi se pak pochlubit ostatním. Pokud si Minecraft Reality zakoupíte a otestujete, určitě se s námi podělte o výsledek. V rámci koupě získáte i nějaké vzorové modely, takže se nemusíte ihned pouštět do tvorby vlastních.

Zdroje: mojang.com, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Snad se to brzy rozšíří i na další platformy.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat