Microsoft Glass jako konkurent pro Google Glass? Patent z roku 2011

Microsoft Glass jako konkurent pro Google Glass? Patent z roku 2011
2012-11-23T09:23:45+02:00
• 23. 11. 2012
2

Když Google představil projekt Glass, mnozí jen začali, promiňte mi za ten výraz, slintat. Samozřejmě jsem k nim patřil také a dostal jsem nutkání si vyzkoušet tuto novinku, která nám má rozšířit „obyčejnou“ realitu.

Prozatím můžeme jen tiše závidět těm, kteří si mohli Google Glass vyzkoušet. První kousky by se mohli dostat mimo kontrolu Googlu již v příštím roce, ale jak víme, tak ne všichni si budou moci tyto brýle pořídit. Cenovka je stanovena na 1 000 dolarů a jsou jen pro návštěvníky Google I/O, kteří si je zde předobjednali. V poslední době se ukazuje, že i jiné firmy pracují na tomto řešení, ale jakoby se o ně nikdo nezajímal.

Rozšířená realita od Googlu je prostě lákavější a asi nebude jedinou velkou firmou, která bude v tomto segmentu, který se začíná tvořit. Microsoft by se měl stát druhou firmou, která nabídne své vlastní brýle. Již existuje patentová přihláška z roku 2011, která nese název „Event Augmentation with Real-Time Information“.

Pokud to zjednoduším a podám normální řečí, tak se jedná o rozšířenou realitu využitelnou při událostech k podávání informací. Již z této definice je poměrně jasné, že Microsoft cílí tak trochu na jiné publikum. Hlavní využití hledá ve světě událostí jako jsou sportovní utkání. Díky brýlím dostanete dostatek informací o aktuálním dění přímo před oči.

To samozřejmě znamená, že nejsou určeny na neustálé nošení, díky čemuž se liší od projektu Googlu. Z toho by se mohlo soudit, že se nejedná o až tak velkou konkurenci, ale jedná se pouze o jeden patent. Nemá Microsoft v zásobě několik dalších nápadů, díky kterým vytvoří konkurenční produkt? Rozhodně něco ve svých laboratořích kutí, ale Google zde byl první. Jak se vůbec díváte na takovéto brýle? Chcete je? Nebo je to jen zajímavost bez praktického využití?

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

A o tom, že nějak už v roce 2008 si Apple zažádal o tento patent a tuším, že letos na jaře ho dostal se nemluví…

Společnost Apple totiž přišla do mateřské školy a prvního stupně školy základní a řekla dětem, aby namalovali cokoliv je napadne. Pak s těmito obrázky šla na patentový úřad a všechny podala. Někdo nakreslil brýle, protože byl šikovnější. Někdo jiný, méně šikovný, nakreslil čtverec, ale neuměl udělat rohy. 

Apple si jednoduše nechal patentovat všechno, kdyby náhodou jednou něco takového šlo vyrobit a byla po tom poptávka.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat