iPad Mini kanibalizuje prodej čtvrté generace iPadu

iPad Mini kanibalizuje prodej čtvrté generace iPadu
2012-11-30T16:00:33+02:00
• 30. 11. 2012
6

Nový 7,9″ tablet iPad mini dle průzkumů analytické společnosti Citi negativně ovlivňuje prodej svého většího bratříčka iPadu čtvrté generace a začíná se mu tak přezdívat „Mini The Cannibal“. Anketa zahrnující do průzkumu padesát prodejen měla za úkol zjistit, jak si jednotlivá místa vedou z hlediska prodejů těchto dvou produktů. Výsledkem bylo zjištění, že osmdesát procent obchodů hlásilo menší zásoby iPad Mini, 96 % jich však má jen omezené množství a nejvíce dostupnou variantou byla 32GB verze.

Naproti tomu z celkového počtu prodejních míst jen šest procent sdělilo, že iPadu čtvrté generace mají omezené skladové zásoby. Z tohoto průzkumu tak jasně vyplývá, že se iPad neprodává úplně dobře a iPad Mini jeho prodejnosti spíš škodí. Pro nadcházející kvartál bylo vyrobeno 10 milionů kusů iPadu mini, naproti tomu iPadu by se mělo vyrobit kolem 10 – 15 milionů kusů.

Problémy s pokrytím poptávky také způsobilo přerušení dodávky z výrobní linky AU Optronics, která pro Apple vyrábí displeje. Mělo se údajně jednat o problém, kdy linka vykazovala vysokou míru vadných produktů. V této souvislosti pak Apple spoléhá na dalšího producenta displejů, společnost LG. Jak je možné vidět, tak i Apple se může ve svých počtech mýlit a jedním produktem odstřihnout od úspěchu ten druhý. Toto riziko přichází vždy, když se výrobce rozhodne uvést do prodeje levnější variantu populárního produktu.

Obliba 7″ tabletů roste. Důkazem toho je obrovský zájem o Nexus 7, který se stává prodejním šlágrem a významnou roli v celé věci hraje výrazně nižší cena oproti dražším tabletům s 10″.  A co vy? Dali byste přednost iPadu mini, nebo byste raději sáhli po jiném tabletu podobného rozměru? A co velikost – 10″ nebo 7″? Podělte se o své názory v komentářích.

Zdroj: news.cnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

8″ je úžasný kompromis, osobně nevidím velký přínos v 7″ tabletu pokud mám 4,6″ telefon…………..

budou vánoce.. mám přání 8″ (4:3)  + Amoled displej + čistý Android …
na druhou stranu pokud má někdo tablety dva 7″  +  9.7″ je smysluplná kombinace

Vojtěch Pešek

30. 11. 2012, 20:26

Rád bych věděl, podle čeho je Nexus 7 prodejním šlágrem?

Tablety se zmenšují, smartphony zvětšují. WTF? :D

Štěpán Víteček

30. 11. 2012, 18:06

Já se ani nedivím. Měl jsem oba dva tablety v ruce (iPad a iPad Mini) a iPad Mini je prostě… krásné zařízení. Velikost je tak akorát, ikdyž Nexus 7 je Nexus 7 ;-)

Nepíše se cannibal se dvěma N? Ale k věci- vlastním iPad 2 a úhlopříčka 9,7″ je pro moje potřeby adekvátní, za menší bych neměnil.

Přemysl Vaculík

VIP 30. 11. 2012, 17:05

Dík, opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat