Hit příštího roku? Zapomeňte na baterie

Hit příštího roku? Zapomeňte na baterie
2012-11-15T08:11:24+02:00
• 15. 11. 2012
2

Již nějakou dobu se doslova modlíme za větší výdrž smartphonů na jedno nabití. Může se zdát, že jediná firma vyslyšela naše požadavky. Tou je samozřejmě Motorola, ale díky jejímu rozšíření, dostupnosti a podpoře ji v našich končinách budeme hledat těžko. Další nadějnou firmou je Lenovo, které sice zatím neuvedlo nic oficiálního, ale můžeme se domnívat, že přijde jeho novinka, která bude mít extrémní baterii.

Bohužel se jedná o dva malé výrobce, kteří nemají až takové zastoupení na trhu a svou pověst si znovu budují. Raději nebudu odhadovat  jestli dobře, nebo špatně.Tento rok patřil vícejádrovým procesorům a konec roku můžeme přiřadit i jádrům Cortex-A15. Ty se objevily například v Chromebooku nebo v Nexusu 10.

Tak trochu můžeme doufat, že v roce 2013 již nebudou uvedeny extrémně výkonné procesory, byť se blíží Exynos 5450. Nvidia se chystá uvést novou Tegru a Qualcomm má zřejmě aspoň jedno eso v rukávu. Ačkoliv se zde ještě nacházejí rezervy, tak již nikoho neohromí výkon smartphonů se superprocesory, jelikož již nyní mají výkonu na rozdávání.

V nedávné době jsme opsali dost často o nových technologiích, které by mohly ušetřit energii. Samozřejmě se objevily baterie, které by mohly spasit mobilní svět. Bohužel predikce na příští rok není tak světlá, jak by se mohlo zatím zdát.

Příkladem může být společnost AU Optronics, která se již nyní chlubí displejem s FullHD rozlišením. Ten můžete najít třeba v HTC J Butterfly alias HTC DNA. Zřejmě si tento výrobce řekl, že musí jako první uvést mobil s diplejem, jehož hustota pixelů je natolik velká, že ani lidské oko nebude moci rozeznat jednotlivé pixely.

Bohužel se asi na začátku roku přidá i Samsung a Sony se svými top modely, které také nabídnou FullHD displeje. Dalším příkladem může být nová značka od ZTE, Nubia, jejíž smartphone Z5 asi nabídne taktéž FullHD displej. Jsou k dispozici i fotografie, kde se srovnává displej tohoto mobilu se starším iPhonem 4S a SGS III.

Zřejmě se bude jednat o úžasný displej, na kterém nebudete moci rozeznat pixely běžným pohledem. Ale já vím na co myslíte. Spokojíte se s HD displejem a pořádnou baterií. Dnešní baterie sice běžně nabízí přes 2 000 mAh, ale to ani zdaleka nestačí na celodenní provoz na jedno nabití. O dvou dnech ani neuvažujte. Existují výjimky, ale nejedná se o běžnou nebo levnou záležitost. Kdy si výrobci uvědomí, že současné technologie se nemusí hnát za hranice využitelnosti?

Pokud by někdo představil smartphone s celosvětovou dostupností, který by měl přiměřené parametry a baterii s kapacitou 4 000 mAh, tak by si dokázal získat celý svět. Samozřejmě by musel splnit minimálně další parametry, ale asi by se stal oblíbeným i u vás. Zatím to vypadá tak, že až rok 2014 bude patřit výdrži na jedno nabití, ale doufám, že se pletu a bude to dříve. Snad se objeví výrobce, který nám nabídne opravdu to, co si přejeme nejvíce.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

ten obrazek s nazvem iPhone 4S rozhodne neni retina displey spis si myslim ze se popletli obrazku od shitsungu a od apple 

Přemysl Vaculík

VIP 16. 11. 2012, 8:01

Dle čeho soudíš?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat