Google omezuje počet prodaných kusů Nexus 4

Google omezuje počet prodaných kusů Nexus 4
2012-11-27T15:57:01+02:00
• 27. 11. 2012
3

Dlouho očekávaný Google Nexus 4 způsobil doslova šílenství po celém světě, kdy zástupy lidí netrpělivě očekávaly na zahájení prodeje. Když byl Nexus 4 uveden do prodeje, velká část zájemců nechápavě kroutila hlavou, protože v obchodě Google Play byl telefon do hodiny vyprodán a zákazníkům se jen objevovala zpráva o tom, že telefon není momentálně k dispozici. S tímto jevem se můžeme setkat a hlavně do budoucna budeme setkávat asi stále častěji, jelikož se stává zvykem to, že výrobci se často potýkají s problémy dostatečně pokrýt poptávku. Takové situace mají potom za následek to, že lidé začnou nakupovat více kusů, objeví se různí spekulanti, kteří se rozhodnou nakoupit velké množství zboží, aby sami mohli prodat mnohonásobně dráž a využít tak toho, že jsou lidé ochotní za nedostatkové zboží zaplatit mnohem více peněz.

Na vzniklou situaci zareagoval Google tak, že se rozhodl přijmout opatření, která omezuji koupi na maximálně dva kusy Nexusu 4 na osobu. Server Phandroid.com provedl takový malý test, pomocí kterého se pokusili zjistit, kolik kusů Nexusu 4 lze zakoupit na jeden účet. Výsledkem pokusu bylo, že lze opravdu získat jen dva kusy na jeden účet, nicméně dále zjistili to, že pokud byly zakoupeny například dva kusy Nexusu 4 ve verzi  16 GB, je možné zakoupit ještě dva kusy ve verzi 8 GB a naopak.

Google chtěl tímto krokem nastavit určitou rovnováhu prodeje a zamezit spekulacím s nákupem ve velkém množství a následným prodejem na internetu za vyšší ceny. Naše luhy a háje tento problém naštěstí nepálí, nicméně i u nás nejspíš pocítíme dopad poptávky převyšující nabídku a můžeme se jen domnívat, kolik předobjednávek bude pokryto. Aktuální cena za kterou by se měl Nexus 4 prodávat, pakliže nedojde ke změně, je cca 11 500 kč.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Zase házíte cenu a zdroj nemáte uveden. viz. http://www.facebook.com/lgecz?fref=ts , kde tiskové oddělení popírá jakékoliv informace o zveřejněné ceně, kterou údajně ani neznají a čekají na informace od korejské pobočky. Přijde mi že cena je celkově docela poplašná zpráva, která není podložená žádným rozumným zdrojem.

Zdeněk Ambruz

27. 11. 2012, 18:33

To mluvis o cene v cesku? Poplasna muze byt jak chce, ale napr na smarty je zatim skutecne nastavena na 11500 a pochybuju, ze pujde nejak dole. Pokud by zustala aspon na tech 11500 tak je to jeste stale dobre na ceske pomery.

Ano, mluvil jsem o ceně v ČR. Ale stejná situace je u smarty.cz, a dalších, kteří si cenu vymysleli a bude se měnit. To že je takováto cena neznamená, že to je cena skutečná. A opět se odvolám na oficiální stránku LG CZ/SK na facebooku, kde to je mnohokrát zmiňováno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat