Nokia představila nové modely Asha 205 a 206

Nokia představila nové modely Asha 205 a 206
2012-11-27T16:30:30+02:00
• 27. 11. 2012

Právě včera finská společnost Nokia rozšířila svou rodinku Asha o dva nové přírůstky, které se od sebe příliš neliší, ale každý si může přijít na své. Oba modely teoreticky sesazují z trůnu aktuálně nejlevnější zařízení na trhu, a to Asha 201. Zda se to novinkám Asha 205 a 206 podaří, ukáží časem jejich prodejní čísla.

Model Asha 205 nabídne 2,4palcový displej s rozlišením 320 x 240 pixelů. Jeho vnitřní uživatelská paměť bude 64 MB a s jeho velmi slabým fotoaparátem o 0,3 MPx pořídíte pouze VGA fotografie a QCIF videa. Uživatelé se však můžou těšit na plnohodnotnou QWERTY klávesnici.

Druhý z představených zařízení Asha 206 má QVGA displej o totožné velikosti, ale orientovaný na výšku. U vnitřní paměti si opět budeme muset vystačit se 64 MB a u fotoaparátu s 1,3 MPx. Výraznější změnou je rozložení klávesnice, která již není QWERTY, ale klasická.

Oba přístroje jsou vybaveny novou připojovací funkcí, která umožňuje rychlé sdílení prostřednictvím Bluetooth, a to bez nutnosti spárování. Tato funkce pracuje s verzí Bluetooth 2.1 a vyšší. Jestliže u vás rostly obavy o vnitřní paměť, snadno ji rozšíříte pomocí paměťové MicroSD karty až do velikosti 32 GB.

Nakonec oba modely disponují speciálním tlačítkem pro Facebook, díky kterému získáte rychlý přístup ke svému profilu na této sociální sítí a jsou k dispozici ve vícero barevných kombinacích. Telefony by měly být dostupné v nejbližších několika týdnech za příjemných 62 dolarů bez daně (tj. v přepočtu 1 210 Kč bez DPH).

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat