Battery Stats Plus: mějte pod kontrolou využití baterie

Battery Stats Plus: mějte pod kontrolou využití baterie
2012-11-27T13:43:45+02:00
• 27. 11. 2012

Na stránkách XDA-Developers se objevil zajímavý tip na aplikaci Battery Stats Plus, která sbírá podrobné statistiky o vaší baterii, a pak je zobrazí v grafických přehledech. Asi si říkáte, že takových aplikací je mnoho, a nejeden z vás již možná nějakou oblíbenou používá. Proč tedy zkoušet další? Možná proto, že tato aplikace na mě zapůsobila svým rozsahem zobrazovaných informací, který je opravdu vyčerpávající a hlavně svým propojením s cloudem, díky kterému máte možnost porovnávat nasbírané statistiky s výsledky ostatních.

 Žijeme v době, kdy stále více lidí svůj telefon už nevyužívá jen pro volání a posílání sms zpráv, ale telefon je doslova naší nedílnou součástí a mnozí z nás jej prakticky nedají z ruky. Přes svůj telefon přistupujeme na sociální sítě, informační a zpravodajské portály, hrajeme hry a děláme mnoho dalších činností. S tímto jde ruku v ruce skutečnost, že baterie v telefonech a smartphonech obecně dostávají opravdu zabrat a jsou dávno pryč doby, kdy nám stačilo telefon nabít jednou za týden.

Dnes jej musíme nabíjet mnohdy i několikrát denně, a tak každý z nás začne pátrat po tom, jak baterii trochu ulehčit a prodloužit cyklus nabití. Právě jedním z pomocníků jsou aplikace jako napříkad Battery Stats Plus, která umí dopodrobna analyzovat využití baterie a přidat k tomu plno dalších užitečných informací. Pojďme si tedy tuto povedenou aplikaci představit trochu blíž.

Aplikace toho umí opravdu hodně. Na úvodní obrazovce můžete vidět přehled stavu baterie, tedy nakolik je baterie vybitá a cyklus ukazující, zdali se nabíjí, nebo vybíjí. Dále jsou zde zobrazeny údaje o voltáži/průměrné voltáži, teplotě/průměrné teplotě, o průměrné době výdrže a nakonec času zbývajícím do vybití. Pokud se chcete podívat na historii nabíjení, tak k tomu slouží položka Recharge, která vás přepne do grafu, jež zobrazuje jednotlivé cykly nabíjení a vybíjení.

Další položkou je Battery stats, ve které můžeme vidět, které aplikace a systémové procesy a do jaké míry baterii zatěžují. K dispozici máme filtr, pomocí kterého můžeme potlačit zobrazení systémových aplikací a procesů, nebo můžeme nastavit filtr tak, aby nám zobrazil jen aplikace, které nejvíce využívají baterii či procesor, nebo které nejvíce využívají datové přenosy, GPS a senzorová čidla. Dále můžete nastavit periodu a počet zobrazených aplikací ve statistice.

Poslední položkou na úvodní obrazovce je Draining, přes kterou si zobrazíte největší „šťaviče“ baterie. V přehledu naleznete aplikace, které nejvíce vysávají baterii a poklepáním na konkrétní položku získáte přehled, co vše aplikace ke svému běhu využívá.

Doposud jsme se bavili o lokálních statistikách ve vašem telefonu. Aplikace Battery Stats Plus však nabízí ještě jednu velice užitečnou funkci, kterou je možnost porovnání statistik s cloudem, do kterého mohou všichni uživatelé anonymně data odesílat.

Aplikace má pak ještě možnost globálního nastavení, kde lze určit frekvenci analýzy, povolení, nebo zakázání aplikací, které baterii nejvíce vybíjejí, nastavení tzv. Battery alert treshold, dále můžete nastavit ignorování systémových aplikací, nebo definovat aplikace, které mají být vyjmuty ze sledování atd.

Battery Stats Plus mě po nějakém čase používání zaujala a potěšila. Je to sice další aplikace z mnoha, ale nabízí spoustu užitečných přehledů a dalším velikým plus je možnost porovnání výsledků s ostatními uživateli v oblaku. Pokud patříte mezi ty, kteří mají rádi detailní kontrolu nad svým telefonem, doporučuji tuto aplikaci vyzkoušet. Stáhnout si ji můžete zdarma z Google Play a klidně se podělte o své zkušenosti a poznatky.

logo-app Battery Stats Plus Root Uninstaller Zdarma ANDROID

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat