Apple prodává brýle s Androidem ve svém eshopu

Apple prodává brýle s Androidem ve svém eshopu
2012-11-19T08:32:09+02:00
• 19. 11. 2012
2

Za poslední dva roky sledování sporů mezi Applem a zbytkem androidího světa mohu říct, že se Apple snaží zničit vše, co s tímto systémem souvisí. Soudní spory jsou dlouhé a takřka nekonečné. Občas se objeví naděje, že vše bude ukončeno, ale ve skutečnosti se situace pouze přiostřuje. Nedávná dohoda s HTC je jedním ze světlých momentů všech sporů. Ovšem nikdy by mě nenapadlo, že by Apple prodával ve svém eshopu něco s Androidem na palubě.

Taky si říkáte, že je to jen fikce? Já si to myslel taky, dokud jsem si neotevřel eshop společnosti ze Cupertina. V nabídce totiž najdete lyžařské brýle Oakley Airwave Goggles za necelých 500 liber. A co je na tom zvláštního? Tyto brýle jsou poněkud unikátní, jelikož obsahují menší počítač se systémem Android. Ten je ovšem do značné míry upraven a je využíván k zobrazování informací ve vašem zorném úhlu skrze brýle. Je to podobné technologii Google Glass nebo systému HUD ze stíhaček, který využívají piloti.

Nemohu říct, že by si toho Apple nebyl vědom, jelikož v samotném popisu v eshopu se nenachází ani jedna informace o tom, že brýle obsahují upravenou verzi systému Android. Takže informace prošly cenzurou a brýle jsou stále nabízeny v eshopu. Sami se podívejte a přesvědčte se, že tam stále jsou. Tato informace je stará přibližně týden a nikoho zřejmě netíží. Uznal tak Apple, že Android je dobře využitelný systém? To asi ne, a tak se tato položka v internetovém obchodě stane spíše raritou.

Zdroj: cultofmac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

David Pavlík

19. 11. 2012, 20:51

Ne 500 dolarů, lae 500 liber.

Přemysl Vaculík

VIP 19. 11. 2012, 20:53

Hups, díky

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat