Android 4.2 dostane bezpečnostní systém

Android 4.2 dostane bezpečnostní systém
2012-11-06T16:00:21+02:00
• 6. 11. 2012

Je tomu tak. Nový Android 4.2 dostane silný bezpečnostní systém, který zabrání malware, aby se dostal do vašeho zařízení. Tento bezpečnostní systém již funguje, ale pouze na serverech Google Play. A protože lidé stahují aplikace i z jiných zdrojů, Google dává tuto možnost přímo i uživatelům do již zmíněného Androidu 4.2.

Při prvním otevření aplikace se vám otevře pop-up okno, které se vás zeptá, jestli chcete, aby bylo hledáno „škodlivé chování“ aplikací či souborů. Stiskem tlačítk „Souhlasím“ začne Android porovnávat aplikace se známými hrozbami a poté vám řekne, jestli je aplikace bez problému, či ne. Bezpečnostní systém také prohledává aplikace před instalací. Napoví vám jestli je dobré rozhodnutí pokračovat v instalaci. Tuto funkci je možné vypnout v nastavení aplikace.

Kromě této aplikace na kontrolování bezpečí nabízí Android 4.2 vylepšenou kontrolu práv, která aplikace vyžaduje. Okno se vám zobrazí kdykoliv, když nainstalujete aplikaci odjinud než z Google Play.

Jak moc se těšíte až vaše zařízení dostane nový Jellybean 4.2 s novými bezpečnostními funkcemi?

Zdroj: intomobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat