T-Mobile rozšiřuje HSPA+ 42

T-Mobile rozšiřuje HSPA+ 42
2012-10-16T08:10:26+02:00
• 16. 10. 2012
1

V českých hájích pokračuje boj o nejrychlejší 3G síť a T-Mobile umožní stahovat rychlostí až 42 Mbit/s svým zákazníkům v dalších městech. Souboj v tom, kdo bude mít nejrychlejší data, tedy pokračuje. Škoda, že zákazníci by raději viděli lepší pokrytí. 

3G síť T-Mobilu je aktuálně dostupná pro 85 % populace, přičemž technologii HSPA+ mohou aktuálně využívat obyvatelé Prahy 4 a 11, Brna, Liberce, Českých Budějovic, Mladé Boleslavi, Zlína a Otrokovic. T-Mobile nezahálí a během roku 2013 se kompletního pokrytí dočkají obyvatelé Ostravy, Olomouce, Hradce Králové, Pardubic, Plzně, Ústí nad Labem, Karlových Varů, Jihlavy, Poděbrad, Nymbuka, Berouna, Vrchlabí a Trutnova.

Dalším z operátorů, který podporuje HSPA+ 42 ve své síti, je Vodafone. Problémem je, že při spuštění nedošlo ke kompletnímu pokrytí všech měst, která byla uvedena v seznamu. Například v Praze je HSPA+ 42 dostupné pouze v části centra, v případě Ostravy jde pouze o hrstku základových stanic (na mapě níže označeny fialovým puntíkem) taktéž v centru.

Výřez mapy z GSMweb.cz

Celkově se tyto výkřiky dají brát jako postupná příprava na budování LTE, protože v případě LTE sítí půjde primárně o rychlost, která teoreticky může dosahovat až dvojnásobku HSPA+ DC. Reálně dle nastavených podmínek se sítě o moc nezrychlí a dočkáme se teoretického maximálního downloadu okolo 50 Mbit/s.

Zdroj: gsmweb.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Václav Mathauser

20. 11. 2012, 21:29

Coz takhle vetsi FUP….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat