Surface na českém webu Microsoftu. V USA první reklamy.

Surface na českém webu Microsoftu. V USA první reklamy.
2012-10-05T08:34:43+02:00
• 5. 10. 2012

První tablet přímo od Microsoftu, jehož uvedení na trh očekává mnoho lidí. Microsoft sice zatím neoznámil datum, kdy bude tablet uveden na trh, ale již nyní se ve světě objevují reklamy a různé náznaky toho, že bychom se mohli dočkat již velice brzy. Kromě toho se na stránkách Microsoftu objevily odkazy na stránky věnované konkrétně tomuto tabletu. Odkaz nechybí ani na webu českého Microsoftu

surf

Ve vestibulu stanice metra Grand Central v New Yorku se objevila už druhá reklama na tablet Surface. Poprvé Microsoft propagoval svůj chystaný tablet v metru v hlavním městě Washington DC. Toto je důležitá zpráva především proto, že je to jasná ukázka toho, že Microsoft chce dostat svůj tablet mezi masy, proti čemuž již dříve bojovali někteří jeho partneři z řad výrobců koncových zařízení.

surfacegc surfacegc2 surfacegc3 microsoftsurfacesubwayads

Surface se zároveň objevil na různých evropských stránkách Microsoftu určených pro hned několik zemí. Podívali jsme se proto na nové stránky českého Microsoftu a odkaz na Surface jsem nalezli i zde. Je však otázkou, jakým způsobem bude v Evropě tablet distribuován. Je již totiž jasné, že hlavním distribučním kanálem by měly být Microsoft Stores, ale z těch zatím v Evropě není ani jeden. Nabízí se tedy verze, že bychom si Surface po uvedení mohli pořídit skrze web Microsoftu, jako tomu například bylo u prvního Nexusu One v podání Googlu.

cz

Dlouhé spekulace se vedly i o ceně tabletu. Před časem se totiž objevila zpráva říkající, že tablet v “ARMové” verzi bude možné pořídit už za 300 dolarů. Jako nejpravděpodobnější datum uvedení tabletu (nebo alespoň zveřejnění data jeho uvedení na trh) se jeví 25. října, kdy bude oficiálně představen systém Windows 8. Mobilní systém Windows Phone 8 pak bude představen 29. října. Některé informace ovšem říkají, že bychom se mohli tabletu dočkat až na začátku příštího roku. Důvodem takového zpoždění by mělo být vyhovění právě partnerům, kterým by byl uvolněn předvánoční trh, do kterého by Microsoft nezasahoval.

Zdroje: wpcentral.com, microsoft.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat