První české i zahraniční ceny nových WP telefonů

První české i zahraniční ceny nových WP telefonů
2012-10-01T17:40:03+02:00
• 1. 10. 2012
3

Ještě nejsou v prodeji, finální verze jejich systému ještě nebyla představena, ale již nyní jsou v předprodeji. Mluvíme o prvních telefonech s Windows Phone 8. Na českých eshopech se objevily telefony Nokia Lumia 920 a Windows Phone 8X od HTC a my známe jejich ceny a částečně i dostupnost. Zvláště ta může nepříjemně překvapit.

lumhtc-8x

Obchod Sunnysoft.cz ve své nabídce zveřejnil model Nokia Lumia 920 dostupný v předprodeji za cenu 14 999 korun. Pokud ovšem otevřete popis produktu, dozvídáte se, kdy bude telefon dostupný. Sunnysoft očekává dostupnost telefonu v prvním čtvrtletí roku 2013, což je zcela jistě zklamáním. Slabší model Lumia 820 je v předobjednávkách dostupná za 11 550 korun a informace o dostupnosti jsou zatím shodné jako u modelu Lumia 920. Nokia by tak zmeškala důležitý předvánoční trh. Připomeňme, že Nokia zatím oficiální datum pro žádnou zemi nezveřejnila a je pravděpodobné, že se bude datum uvedení ve světě lišit. Je tak možné, že v některých zemích předvánoční trh model 920 i sesterský model 820 stihne.

V první předobjednávkové nabídce se objevil i vlajkový model celé platformy HTC 8X. Internetový obchod CZC.cz ho nabízí za 13 999 Kč. V tomto případě je ovšem dostupnost zcela neznámá.

Model 8X se objevil už i v internetovém obchodě Amazon v Británii. Zde byla maloobchodní cena nastavena na nižší úroveň. V předprodeji Amazon nabídl tento telefon za £399, což v přepočtu představuje cenu pohybující se přesně mezi 12 a 13 tisíci korunami.

htc8xamazonukpricedrop

Informace o finální ceně a dostupnosti nových modelů budeme samozřejmě dále sledovat a budeme vás o nich informovat.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Jiří Nešleha

1. 10. 2012, 21:06

to Jan Polášek… jenže já si myslím, že Nokie je naprosto jisté, že by jich víc neprodala.. protože pouze zastánci WP jako Hulan a spol si ten telefon koupi, zbyte pujde pro android kvuli cene nebo iovce pro iphone 5 a popravde. za ty prachy bych sel radeji pro iphone 5 a to nemam aplle rád :)

Jan Polášek

1. 10. 2012, 21:24

No právě, za ty prachy by každý šel do něčeho jiného, pokud by Lumie 920 stála 11k a 820 třeba 8k (ceny s DPH) tak by se hned našel někdo ochotný zaexperimentovat a vsadit na WP. Mnoho BFU by si je taky koupilo kvůli designu atd. atd. dále ti, kteří jsou nerozhodní, jestli Android nebo WP ti by měli najednou důvod zkusit WP, neboť by hi-end lumie vyšla na nižší cenu, než třeba One X, SGSIII…to by Nokii strašně pomohlo, i kdyby vydělala míň, tak by najednou měla uživatelskou základnu složenou z více lidí něž jen Hulán Hulán, Hulán a jemu podobní.

P.S. tohle je Disqus, není potřeba psát „to Jan Polášek“ stačí kliknout na kouzelné slovíčko „odpovědět“ u mého prvního komentáře… Pak je to takto pěkně odsazené od tvého komentáře a hned se diskutuje přehledněji

Jan Polášek

1. 10. 2012, 19:14

Nokia stále nechápe svojí situaci… představme si tuto situaci: Nokia začne prodávat Lumie za tuto cenu a prodá určitý počet telefonů… a  pak tu máme hypotetickou situaci, že začne Lumie prodávat za podstatně nižší cenu, Lumie si koupí podstatně víc lidí a Nokia na tom vydělá přibližně stejně. která situace je lepší? Ano, prodat víc kusů za nižší cenu, příjmy budou plus mínus stejné, ovšem Nokia na svou stranu získá podstatně větší uživatelskou základnu, což je přesně to, co potřebuje.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat