MS News: Další telefony, video s WP8 i Skype pro Windows 8

MS News: Další telefony, video s WP8 i Skype pro Windows 8
2012-10-01T19:34:37+02:00
• 1. 10. 2012

Po delší době je tu opět více zpráv týkajících se produktů Microsoftu, a tak si je shrneme do jednoho článku. Dnes se podíváme na uniklé obrázky chystané levné Nokie i na informace o připravovaných HTC. Dále tu máme video s finální podobou Windows Phone 8 a záběry připravované aplikace Skype pro Windows 8.

Druhá vlna Windows Phone 8 od Nokie i HTC

Je to jen pár týdnů, co světlo světa spatřila nová HTC 8S a 8X nebo Nokia Lumia 920 a 820. Už nyní se ale objevují spekulace o dalších chystaných modelech. Začneme Nokií. To, že se objeví nějaký levný model, bylo po představení prvních modelů celkem jasné. Vzhledem k tomu, že oba modely nepatří k nejlevnější, Nokia by opomněla trh s levnými telefony, což by se jí příliš nepodobalo. Postupně tak vyplouvají na povrch informace o další Lumii, která by měla uspokojit méně náročné zákazníky.

Jak je vidět na obrázku, logo Windows má ještě starou podobu. Jedná se tedy o nějaký prvotní prototyp, nebo o telefon, který na trh přijde ještě s verzí systému 7.5 a později se dočká aktualizace. Je také možné, že se telefonu s označením Lumia 510 dočká pouze čínský trh. Nějaký low-end se ale do našich končin s jistotou dostane a jeho vzhled by mohl být při nejmenším podobný. Na závěr ještě několik specifikací.

Lumia 510

Procesor: 800 MHz

RAM: 256 MB

Displej: 4 palce

Fotoaparát: 5 MPx

Rozměry: 120,7 x 64,9 x 11,51 mm

Hmotnost: 129 gramů


Začíná se mluvit jak o slabších, tak i silnějších HTC s Windows Phone. Ren Weiguang, ředitel čínské divize HTC, se totiž v jednom rozhovoru zmínil o tom, že již představené modely reprezentují pouze první vlnu, a nepřímo potvrdil i model s větším displejem (nástupce HTC Titan). Spekuluje se o uhlopříčce 4,7 palce a označení Zenith. Kromě toho by mohly být součástí druhé vlny i levnější smartphony. Windows Phone by levné modely v souboji s Androidem potřeboval jako sůl.

Jak bude vypadat HTC Zenith?


Windows Phone 8 v emulátoru

Kvapem se blíží ohlášená konference, kde Microsoft představí finální podobu systému Windows Phone a Windows 8. Už před několika měsíci nám sice redmondští představili zásadní funkce a podobu Windows Phone 8, ale už tehdy slibovali další vylepšení, kterých se dočkáme na podzim. Na to, jak přesně bude systém vypadat, se můžeme podívat už dnes díky vývojářským nástrojům a emulátoru systému. Server WPCentral.com ho zachytil na videu, které si můžete prohlédnout zde.

Video zachycuje hned několik vylepšení systému. Nové barvy prostředí, možnost umístit na výchozí plochu obrázek ze služby Bing či upravit notifikace na uzamčené obrazovce podobně, jako je tomu u systému Windows 8. Novou položkou v nastavení jsou možnosti zálohování fotek, zpráv, seznamu aplikací nebo nastavení telefonu. Novou funkcí je i “Dětský koutek”. Díky této novince budete moci omezit funkce a aplikace v telefonu například při zapůjčení zařízení dětem. Z nabídky aplikací nám také úplně zmizel Zune. Nahradila ho aplikace Music+video a nynější značkou, která bude multimédia ve Windows Phone reprezentovat, bude Xbox. S tím souvisí i Xbox Music Store, ale podle názvu už je asi nám všem jasné, že tato funkce se nás příliš týkat nebude.

Další podstatnou funkcí, o které toho v nové verzi systému příliš nevíme, je Office Hub. Na videu si můžeme pouze všimnout nové verze ikonky a samostatné aplikace OneNote. Jakých novinek se v této oblasti dočkáme, se ale dozvíme zřejmě až při oficiálním představení.


Skype v Metru je na světě

Aplikace, na které pracuje česká pobočka Microsoftu, dostává konkrétní grafickou podobu i pro širokou veřejnost. Na internetu se objevilo video se záběry aplikace Skype, která bude určena tabletům i počítačům s Windows 8. Skype uzpůsobený dotykovému rozhraní by se měl na Windows Store objevit v nejbližší době.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat