Nové API Google Map pro firmy

Nové API Google Map pro firmy
2012-10-17T22:37:14+02:00
• 18. 10. 2012

Apple dostává na zadek od svých zákazníků za svou verzi map. Google má toto již za sebou a mapový software už jen udržuje a přidává nové zajímavé funkce. Aktuálně přibyly dvě rozhraní pro firmy. Co nabídnou?

Dvě API, která Google vydal, se jmenují Google Maps Tracks a Google Maps Geolocation. Obě by měly posloužit firmám, které potřebují mapy ke svému fungování. Mohou pomocí nich vytvořit zajímavé mapové aplikace, které jim zjednoduší běh, nebo třeba zpříjemní život zákazníkům.

Google Maps Track je zaměřeno na sledování a zaznamenávání polohy podle GPS. Další funkcí pak je geo-fencing, což je metoda ke sledování polohy vzhledem k určité vytyčené oblasti (fence je anglicky plot). Pokud se uživatel ocitne uvnitř „oplocené“ plochy, aplikace může nějak zareagovat.

Google Maps Geolocation pomůže se zjišťováním polohy bez použití GPS. K určení pozice pak poslouží okolní přístupové body WiFi a BTSky. Cílem je zpřesnění určení polohy uvnitř objektů a obecně šetření baterie v případě špatného signálu GPS.

Hodily by se ještě nějaké příklady využití. Představme si firmu, které rozváží zboží. V případě Maps Tracks může firma sledovat, kde se pohybují její vozy a určitě ideální trasy z hlediska času a spotřeby. S využitím geo-plotu může například oznámit řidiči, že minul hranici X kilometrů od místa určení a zapnout podrobnou navigaci. Geolocation pak pomůže řidičům v husté zástavbě, kde je se signálem GPS často problém.

Když už jsme na začátku zmínili Apple. Kdy myslíte, že nabídne podobné služby jako Google?

Zdroj: googleenterprise.blogspot.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat