Návod k Nexus 10?

Návod k Nexus 10?
2012-10-26T09:20:22+02:00
• 26. 10. 2012

Máme za sebou prezentace Applu a Microsoftu. Obě firmy představily zajímavá zařízení, která si jistě najdou své kupce. V pondělí se chystá vytasit své trumfy z rukávu i Google. Ovšem, jak je v poslední době zvykem, už před představením se poměrně podrobně ukazují jednotlivá zařízení. Tentokrát tu nemáme Nexus 10 samotný, ale rychlou příručku, jež by k němu měla být dodávána.

Snímky malé knížečky se objevily na korejském webu Seeko. Podle všeho zobrazují nepředstavené zařízení s názvem Nexus 10. Jak můžeme vypozorovat z obrázků, tablet se docela podobá zařízení Galaxy Note 10.1. Má zaoblené rohy a na zádech pruh plastu, či kovu. Tablet nabízí na svém těle několik konektorů – micro USB, micro HDMI, 3,5mm jack a speciální nabíjecí konektor.

Pokud se všechny spekulace potvrdí, měl by Nexus 10 vzniknout ze zařízení s kódovým označením Manta. To má disponovat displejem s rozlišením úctyhodných 2560 x 1600 pixelů, od kterého se očekává zostuzení opěvovaného iPadu 3 (4), který má hustotu 264 bodů na palec. Nexus 10 by s očekávaným rozlišením měl nabídnout 300 ppi.

Předpokládáme, že v zařízení poběží Android 4.2 Jelly Bean, podobně jako by tomu mělo být u smartphonu Nexus 4. Bude také zajímavé sledovat, jaký dostane tablet procesor. Vzhledem k nedávno představenému Exynosu 5250 by se dal předpokládat právě tento Cortex-A15 čip.

Těšme se tedy na pondělí a na to, co vše (a jak) Google ukáže. Opět vám na tuto akci můžeme slíbit živý přepis a komentář našich redaktorů.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat