„Nabušený“ 7palcový tablet od NEC

„Nabušený“ 7palcový tablet od NEC
2012-10-03T11:15:14+02:00
• 3. 10. 2012

Samsung započal éru tabletů s úhlopříčkou 7 palců, ale v době představení prvního počinu se nejednalo o příliš dobrou kombinaci specifikací a verze systému Android. Po nějaké době tu máme kategorii tabletů s touto úhlopříčkou a spíše se předhánějí v cenách a specifikace nechávají stranou. Novinka od společnosti NEC je přímo opakem a její parametry zaujmou každého nadšence.

Novinka se jmenuje NEC Medias Tab UL a disponuje již zmiňovaným sedmipalcovým displejem s rozlišením  1280 x 800 pixelů. Tloušťka se zastavila na 7,9 mm a váha skočila na 249 gramů. Při této hmotnosti se jim podařilo ukrýt do těla baterii s kapacitou 3100 mAh. Samotná konstrukce je na vyšší úrovni, jelikož jsou použity materiály jako kov, uhlíkové vlákno, ale také plast.

Výkon zajišťuje procesor Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960, který obsahuje dvě jádra s taktem 1,5 GHz. Je podpořen 1 GB RAM a vnitřní paměť je „pouze“ 16 GB. Naštěstí zde naleznete slot pro microSD kartu. Na zadní straně je k dispozici kamera s 8 MPx, která je doplněna o technologii Exmor R od Sony a LED bleskem. Nechybí ani přední kamera s 2 MPx. Tablet obsahuje Android 4.0 Ice Cream Sandwich a rozhodně by si zasloužil již vyšší verzi.

Konektivitu zajišťuje WiFi b/g/n, Bluetooth 4.0 a LTE. Již podle posledního parametru můžete tušit, že se tento tablet do našich končin jen tak nedostane . Dostupný bude zatím jen v Japonsku, kde by měla být k dispozici i verze s možností příjmu TV. Jak se vám takový tablet líbí? Rozhodně jej můžeme zařadit do kategorie top modelů v sedmipalcové kategorii.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat