Android v listu papíru video

Android v listu papíru [video]
2012-10-03T10:45:08+02:00
• 3. 10. 2012
3

Možná si říkáte, že jste viděli kde co. Například Hangout (Setkání – živý přenos na G+) skrze Google Glass při seskoku padákem, nejrůznější koncepty smartphonů a různé vize do budoucna. Nyní tu je smartphone, který byl přímo zabudovaný do tištěného magazínu.

5. října vyšlo speciální limitované vydání časopisu Entertainment Weekly, ve kterém mohli čtenáři nalézt malý displej, který zobrazoval zprávy z Twitter účtu a dokonce přehrával video. Při rozebrání se zjistilo, že to není jen nějaké speciálně upravené zařízení, ale plnohodnotný smartphone. Jen se poněkud změnilo jeho balení. Při rozboru se také došlo na to, že obsahuje SIM kartu od amerického operátora T-Mobile.

Ve výsledku byl obsažen smartphone s QWERTY klávesnicí a 3G konektivitou. Měl sloužit jen jako zařízení, které bude přijímat zprávičky a nic jiného nedělat. Bohužel to nevyšlo a po rozpitvání se jej podařilo hacknout. Výsledkem byla možnost telefonování a kompletní funkcionalita běžného levného smartphonu. Prozatím se ví, že byla použita upravená verze systému Android.

 

Na webu mashable.com dokonce zjistili, že vnitřnosti jsou použity ze smartphonu ABO, který lze zakoupit za 87 dolarů. Vše opět zastřešila výroba společnosti Foxconn. Bohužel bylo prodáno pouze 1000 magazínů s tímto zabudovaným smartphonem. Nyní se již podívejte na ukázku.

Zdroj: mashable.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ať žije ekologie!!!

necháppu baterku jestli to pořád běželo a taky kolik ten časopis musel stát…

Štěpán Brunclík

4. 10. 2012, 15:19

 Koupil sis někdy tamagoči nebo něco podobnýho? :D Prostě kontakty ti odděluje plastovej proužek a ten vytáhneš a jedeš ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat