Motorola (Google) kupuje Viewdle

Motorola (Google) kupuje Viewdle
2012-10-04T10:06:50+02:00
• 4. 10. 2012

Motorola, dceřiná společnost Googlu, koupila ukrajinskou společnost Viewdle působící v Silicon Valley. Google si již delší dobu pohrává s rozšířenou realitou a největší rozruch způsobily chytré brýle Google Glass. Společnost Viewdle skvěle zapadá do této skládačky, jelikož je zaměřená na rozpoznávání tváří, objektů a gest na mobilních zařízeních. Tímto krokem se Android snad rozroste o pár dalších nových funkcí a některé opraví – třeba stále nedokonalý Face Unlock. Zatím není známo přesné datum odkoupení, ale z prohlášení vyplývá, že obě společnosti spolupracují už delší dobu. Zde je vyjádření mluvčího Motoroly:

„Motorola Mobility dnes oznámila, že získala Viewdle, přední společnost pro zobrazování a rozpoznávání gest. Mezi Motorolou a Viewdle již existují obchodní dohody a spolupracují již delší dobu. Podmínky transakce nebyly zveřejněny. „

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat